Sutra imenovanje direktora Komunalca

Na 23. sednici Skupštine opštine Inđija, lokalni parlament će razrešiti dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora JKP Komunalca Dušana Lemaića, koji je imenovan na to mesto nakon što mu je 28. juna istekao mandate direktora. Kako je IN Medija ranije pisala, opštinska Komisija za sprovođenje Konkursa za izbor direktora javnih preduzeća je na sednici, održanoj 3. avgusta […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Sutra imenovanje direktora Komunalca

Na 23. sednici Skupštine opštine Inđija, lokalni parlament će razrešiti dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora JKP Komunalca Dušana Lemaića, koji je imenovan na to mesto nakon što mu je 28. juna istekao mandate direktora.

Kako je IN Medija ranije pisala, opštinska Komisija za sprovođenje Konkursa za izbor direktora javnih preduzeća je na sednici, održanoj 3. avgusta 2022. godine, konstatovala da je na Javni konkurs za imenovanje direktora JKP Komunalac pristigla jedna prijava i to upravo dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora tog preduzeća, Dušana Lemaića.

Nakon toga, članovi Komisije su se sastali 12. avgusta 2022. godine i doneli odluku u kojoj se navodi da je Dušan Lemaić ispunio uslove za imenovanje direktora JKP Komunalac.

Pored imenovanja Lemaića za novog odnosno starog direktora, odbornici će razmatrati finansijske izveštaje javnih preduzeća Vodovod i kanalizacija zatim JP Ingrin, Komunalca i Centra za socijani rad “Dunav”. Odbornici iz redova GG “Građanin” će glasati protiv usvojanja finansijskog izveštaja javnih preduzeća Komunalac i Vodovod i kanalizacija, najavio je odbornik te grupe Strahinja Jovanović.

Pored navedenog, na sednici Skupštine opštine Inđija doneće se i odluka o izmenama i dponunama Statuta opštine kao i odluka o izmeni Odluke o javnom vodovodu. Takođe, odbornici većine će doneti Zaklјučak o davanju ovlašćenja Predsedniku opštine za zaklјučenje Ugovora o ulaganju u kapital, Nakon donetog Zaključka predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak je u obavezi da potpiše Ugovor na koji se čeka devet godina kako bi prostorije koje koristi JKP Komunalac konačno bile upisane u vlasništvo tog javnog preduzeća o čemu više možete čitati na ovom linku ovde.

Sednica lokalnog parlamenta je zakazana za 8 ujutru.

Pogledaj još:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/dusan-lemaic-se-jedini-prijavio-na-konkurs-za-direktora-komunalca/

M.B. (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Politika

Gak: Nikad nisam rekao biće nova škola nego biće rešeno pitanje škole u Jarkovcima

Nove prostorije škole u Jarkovcima biće stavljene u upotrebu u poslednjoj nedelji pred izbore. Predstojeća adaptacija predstavlja rešenje samo jednog dela problemai a u Jarkovcima je planirana izgradnja još jednog objekta za koji se sa sigurnošću ne može znati da li će biti vrtić ili škola ali ni tačan datum ove investicije, najavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Milica Đurđević Stamenovski posetila Banstol

Nosilac liste „Nacionalno okupljanje“ Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Hram Blage Marije u naselju Banstol kod Inđije i rekla da će koalicija Zavetnika i Dveri voditi računa o krajiškim Srbima i uslovima u kojima žive.

Rasprava o rebalansu budžeta prerasla u dnevnik uvreda

Zaljubljeni ste u Gornana Ješića, punački ste, ne umete da čitate, mrzite SNS, vi (SNS) ste najgora vlast koja je zadesila Inđiju kroz istoriju, trošite novac po kafanama i pravdate se da je to zbog investitora – samo je deo narativa na relaciji Gak – Jovanović na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.