• Sutra počinje „Tamburica fest“

  Ovogodišnji 14. Tamburica Fest počinje sutra i traje do 21. avgusta. Tradicionalno se održava u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde se okuplja veliki broj domaćih i inostranih majstora pera i žice. U takmičarskom delu programa nastupiće šest orkestara iz Srbije, SAD, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, a publika će svake, od tri […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sutra počinje „Tamburica fest“

  Ovogodišnji 14. Tamburica Fest počinje sutra i traje do 21. avgusta. Tradicionalno se održava u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde se okuplja veliki broj domaćih i inostranih majstora pera i žice.

  U takmičarskom delu programa nastupiće šest orkestara iz Srbije, SAD, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, a publika će svake, od tri festivalske večeri, kao i prethodnih godina, imati priliku da uživa u solističkim koncertima umetnika iz zemlje i regiona.

  Organizatori „manifestacije koja neguje sve vidove umetničkog izraza“, potvrđuju da će uvodno festivalsko veče (19. avgusta) početi tamburaškom promenadom i vožnjom fijakera „okićenim“ tamburašima.

  Povorka će ići novosadskim bulevarima,sve do centralnih gradskih ulica i Trga slobode. U centru grada predviđeni su nastupi folklornih i tamburaških ansambala kulturno-umetničkih društava, kao i šetnja u kojoj će tamburaši, zajedno sa ljubiteljima njenog zvuka, posetiti istorijske znamenitosti Novog Sada.

  Preostale dve večeri biće održane na Petrovaradinu, gde će se tamburaši nadmetati za trofej „najbolje tamburaške bande“, ali i titulu najboljeg primaša, begešara, vokalnog soliste, bas primaša…

  Nakon finalne večeri XIV Svetskog Tamburica Fest-a biće proglašen i pobednik u kategoriji najbolje autorske pesme, nakon čega će koncert održati muzičar Saša Matić.

  Pravo ulaska na festival imaće posetioci sa potvrdom o vakcinaciji (zeleni sertifikat ili odštampana potvrda), negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata, potvrdu o preležanoj bolesti Covid-19 koja nije starija od 6 meseci ili antigenski test.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina