• Sutra prva sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

  Predsednik Skupštine AP Vojvodine Momo Čolaković sazvao je Prvu sednicu Skupštine AP Vojvodine za petak, 9. februar 2024. godine u 10 časova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sutra prva sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine
  Foto: 021.rs

  Kako se navodi u saopštenju, saglasno članu 9. Pokrajinske skupštinske odluke o Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine  i članu 5. Poslovnika o radu Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, na prvoj sednici Skupštine, potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju poslaničke grupe, vrši se izbor predsednika i potpredsednika Skupštine, imenuje se generalni sekretar Skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela Skupštine.

  Sednica je zakazana nakon što je Pokrajinska izborna komisija 30. januara utvrdila Izveštaj o sprovedenim izborima za poslanike i dodelila 120 mandata strankama i koalicijama koje su prešle cenzus.

  Na osnovu rezultata izbora, Srpskoj naprednoj stranci je pripalo 66 poslaničkih mandata, koaliciji „Srbija protiv nasilja“ 30 mandata, Savezu Vojvođanskih Mađara devet, Socijalističkoj partiji Srbije sedam, a isto toliko će imati i koalicija Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, dok će manjinska lista Ruska stranka imati jedan mandat.

  Očekuje se da će vlast formirati SNS sa partnerima iz SPS-a i SVM-a, te da će im se pridružiti i manjinska Ruska stranka.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Mladim poljoprivrednicima 148 miliona dinara

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu organizovao je dodelu ugovora, u vrednosti 148 miliona dinara, poljoprivrednim proizvođačima mlađim od 40 […]