• Sutra se obeležava Dan pobede nad fašizmom

  Ove godine se navršava se 78 godina od završetka Drugog svetskog rata i 73 godine od pokretanja inicijative za stvaranje Evropske unije. U zemljama EU poseban značaj ima Dan Evrope kao dan koji je označio prekretnicu u odnosima evropskih zemalja i otvorio put stvaranju zajednice država na tom kontinentu, dok je u Rusiji težište na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sutra se obeležava Dan pobede nad fašizmom

  Ove godine se navršava se 78 godina od završetka Drugog svetskog rata i 73 godine od pokretanja inicijative za stvaranje Evropske unije.

  U zemljama EU poseban značaj ima Dan Evrope kao dan koji je označio prekretnicu u odnosima evropskih zemalja i otvorio put stvaranju zajednice država na tom kontinentu, dok je u Rusiji težište na proslavi Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

  Zemlje EU i još neke evropske zemlje Dan pobede nad fažizmom obeležavaju 8. maja, dok ga Rusija i još neke zemlje slave 9. maja. Dan pobede nad fašizmom slavi se u znak sećanja na dan kada je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu 1945.

  SUBNOR opštine Inđija obeležiće sutra (9. maj)  Dan pobede nad fašizmom i završetak Drugog svetskog rata održavanjem pomena i polaganjem venaca i cveća na spomenike poginulim borcima i žrtvama fašizma.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija