• Sutra Skupština APV: Na dnevnom redu izmene izbornih pravila u Vojvodini

  Poslanici Skupštine Vojvodine u sredu će usvojiti izmene izbornih pravila za Vojvodinu. Kako piše 021.rs, po ovim izmenama se političkim učesnicima olakšava kandidovanje lista, a grupama građana onemogućuje da u koaliciji sa strankama učestvuju na izborima. O motivima ovih izmena predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da su tehničke prirode, i to uoči vanrednih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sutra Skupština APV: Na dnevnom redu izmene izbornih pravila u Vojvodini

  Poslanici Skupštine Vojvodine u sredu će usvojiti izmene izbornih pravila za Vojvodinu.

  Kako piše 021.rs, po ovim izmenama se političkim učesnicima olakšava kandidovanje lista, a grupama građana onemogućuje da u koaliciji sa strankama učestvuju na izborima.

  O motivima ovih izmena predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da su tehničke prirode, i to uoči vanrednih republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora koji se, prema najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, mogu očekivati 17. decembra.

  Kako je 021.rs otkrio, prema predloženim izmenama Odluke o izboru poslanika u Skupštini Vojvodine predviđa se smanjenje broja potrebnih potpisa za kandidovanje izborne liste, tako da je umesto 6.000 potrebno 4.000 potpisa. Za manjinsku listu umesto 3.000 neophodno je prikupiti 2.000 potpisa.

  Od značajnijih novina, u Pokrajini neće moći da se predlaže koalicija političke stranke i grupe građana. Ovo znači da će lokalne organizacije iz Vojvodine morati samostalno da se kandiduju ili da njihovi članovi budu kandidati na izbornoj listi neke stranke.

  Ceo tekst možete pročitati na ovom linku OVDE.

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina