• Sutra u Beočinu počinje 47. „Smotra amaterskih pozorišta Srema“

  Od 17. do 24. aprila u Kulturnom centru opštine Beočin će se održati 47. „Smotra amaterskih pozorišta Srema“. I ove godine, posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom izboru amaterskih pozorišnih predstava koje dolaze iz gotovo svih sremskih opština.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sutra u Beočinu počinje 47. „Smotra amaterskih pozorišta Srema“

  Svečano otvaranje festivala je u sredu, 17. aprila u 20 časova, kada će publika imati priliku da pogleda najnoviju predstavu „Podanik“ Amaterskog pozorišta KUD „Brile“ iz Beočina, rađenu po tekstu Ivana M. Lalića, u režiji Sekule Petrovića.

  U četvrtak, 18. aprila, od 20 časova, Kreativni centar „Artelje“ iz Inđije će se predstaviti sa komadom „Ožalošćena porodica“ po motivima Branislava Nušića, u režiji Teodore Marčete.

  Treći dan festivala, 19. aprila, Amatersko dramsko pozorište „Pepo Krsto“ iz Surduka će izvesti predstavu „A ko ovde umire“ po tekstu Vjekoslava Dominija, u režiji Dušana Radojčića.

  Kulturni centar „Pećinci“ će ove godine publici predstaviti dva svoja pozorišna ostvarenja. Prvo, „Kosana, udovica ovdašnja“ po tekstu Đoke Filipovića, u režiji Slobodana Stankovića, biće izvedena u subotu, 20. aprila, s početkom u 18 časova. Istog dana, od 20.30 časova, publika će moći da pogleda predstavu „Igre u pesku“ reditelja Bojana Naića.

  U nedelju, 21. aprila, s početkom u 20 časova, AP „Branislav Nušić“ iz Šida će izvesti predstavu „Duga šetnja do kuće“ prema tekstu i režiji Cvetina Aničića.

  Šestog dana manifestacije, 22. aprila, od 18 časova na „Smotri“, će nastupiti „Ruma teatar“ sa predstavom „Nije sve u ljubavi“, inspirisanom motivima iz filma „Kako je propao rok end rol“. Režiju za ovo ostvarenje, koje izvode učenici rumske Gimnazije „Stevan Puzić“ i Osnovne škole „Dušan Jerković“, potpisuju Marija Ratančić i Višeslava Nalčić. Istog dana, od 20.30 časova, u beočinskom Domu kulture, predstaviće se dramska sekcija „Mitrovačke gimnazije“ iz Sremske Mitrovice sa svojom hit predstavom „Siromašni Romeo“, koju je režirala Lea Nedimović prema tekstu Todeta Nikoletića.

  Pretposlednji dan festivala, 23. aprila u 18 časova „Malo školsko pozorje“ iz Stare Pazove izvešće predstavu „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Sofije Milošević. Od 20.30 časova Amatersko pozorište „Mirko Tatalović Ćira“ iz Nove Pazove izvešće predstavu „Čuješ li, majko, vapaj moj?“ po tekstu V. Savića, u režiji Aleksandera Baka, navode u saopštenju.

  Selektor „Smotre“, književnik, pozorišni i TV reditelj Milan Blegišanin, proglasiće najuspešnija ostvarenja i dodeliti nagrade i priznanja ovogodišnjeg festivala amaterskih pozorišta Srema u sredu, 24. aprila. Tom prilikom, Pozorište „Raša Plaović“ iz Uba će u čast nagrađenih izvesti pozorišnu predstavu „Bajka o pozorištu“, u režiji Duška Aškovića – poručuju.

  Ovogodišnju „Smotru amaterskih pozorišta Srema“ pratiće i žiri publike u sastavu: Jelena Viktorova, Ismet Ademovski i Miloje Knežević, koji će nakon svake odigrane predstave proglašavati najuspešnije muške i ženske uloge.

  Organizator događaja je Kulturni centar opštine Beočin, koji je i ove godine domaćin „Smotre“, uz podršku Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine. Pokrovitelj festivala je Opština Beočin.

  Ulaz na sve pozorišne predstave je besplatan.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem