• Sve je više kredita, građani sve zaduženiji

  Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika u Srbiji na kraju marta iznosili su oko 3.206 milijardi dinara, što je za 0,5% više nego na kraju februara, objavilo je Udruženje banaka Srbije, prenosi 021.rs. Dug stanovništva bankama uvećan je 1,1 odsto, na oko 1.349 milijardi dinara. Među kreditima stanovništva gotovinski zajmovi su imali rast od 2,5%, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sve je više kredita, građani sve zaduženiji
  Foto: Pixabay

  Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika u Srbiji na kraju marta iznosili su oko 3.206 milijardi dinara, što je za 0,5% više nego na kraju februara, objavilo je Udruženje banaka Srbije, prenosi 021.rs.

  Dug stanovništva bankama uvećan je 1,1 odsto, na oko 1.349 milijardi dinara.

  Među kreditima stanovništva gotovinski zajmovi su imali rast od 2,5%, potrošački 0,2%, poljoprivredni krediti su uvećani za 2,8%, a stambeni 1,3%, dok su zajmovi za refinansiranje su smanjeni za čak 22,3%.

  Pozajmice privrede bile su oko 1.788 milijardi dinara, koliko su iznosile i u februaru, a preduzetnika 69,3 milijardi dinara, što je povećanje od 0,4%.

  U kašnjenju otplate na kraju marta bilo je 2,6 ukupnih bankarskih pozajmica, 0,4 odsto manje nego u februaru.

  Fotografija: Sean MacEntee
  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Servisne informacije

  U četvrtak pet ulica u Inđiji bez struje

  U četvrtak 11. jula u periodu od 8:30 do 11 sati bez struje će biti Ulica Banović Strahinje, Pionirska,Kralja Dragutina, Laze Kostića i prvi deo Cara Dušana, saopštila je ED […]