• Sve ređe se bira učiteljski poziv, već nema dovoljno učitelja

  U školama je sve veća potražnja za učiteljima, a maturanti se sve ređe biraju učiteljski poziv, pišu Večernje novosti i preciziraju da je na Pedagoškom fakultetu u Somboru za drugi upisni rok ostalo još 36 slobodnih mesta, uprkos činjenici da ova ustanova školuje učiteljski kadar za područije cele Vojvodine. Dekan Saša Marković objašnjava da se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sve ređe se bira učiteljski poziv, već nema dovoljno učitelja

  U školama je sve veća potražnja za učiteljima, a maturanti se sve ređe biraju učiteljski poziv, pišu Večernje novosti i preciziraju da je na Pedagoškom fakultetu u Somboru za drugi upisni rok ostalo još 36 slobodnih mesta, uprkos činjenici da ova ustanova školuje učiteljski kadar za područije cele Vojvodine.

  Dekan Saša Marković objašnjava da se maturanti sve teže odlučuju za ovaj poziv, jer posle pet godina studiranja primaju platu ispod svakog proseka.

  Marković se pita šta će ostati od obrazovanja u Srbiji, ako profesija učitelja i dalje bude zavisila samo od entuzijazma.

  Materijalni status prosvetnih radnika hitno treba popraviti, poručio je on i naglasio da je neophodno raditi na unapređenju prosvete, jer ćemo „učitelje praviti od blata“, ukoliko se ovaj trend nastavi.

  Izvor: Fonet, Večernje novosti

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina