• Svetosavski bal u Inđiji bez kontrole kovid propusnica uz igru i pesmu

  Osnovne i srednje škole u Inđiji su program obeležavanja prilagodile preporukama ministarstva, đaci nisu imali nastavu, u školama je sečen slavski kolač, osveštano žito, dok je školski hor osnovne škole „Dušan Jerković“ svoj nastup snimio ranije. Nakon oficijalnog dela proslave školske slave u večernjim satima, svečani bal upriličen je u svečanoj sali „Grifon“. Za razliku […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svetosavski bal u Inđiji bez kontrole kovid propusnica uz igru i pesmu

  Osnovne i srednje škole u Inđiji su program obeležavanja prilagodile preporukama ministarstva, đaci nisu imali nastavu, u školama je sečen slavski kolač, osveštano žito, dok je školski hor osnovne škole „Dušan Jerković“ svoj nastup snimio ranije.

  Nakon oficijalnog dela proslave školske slave u večernjim satima, svečani bal upriličen je u svečanoj sali „Grifon“. Za razliku od dnevnih obeležavanja školske slave, u svečanoj sali se i igralo i pevalo, bez zaštitnih maski i distance. Broj gostiju bio je ograničen tako da je svaka škola na proslavu poslala po 5 odabranih prosvetara te je na Svetosavskom balu prisustvovalo oko 80 ljudi i opštinski čelnici.

  Krizni štab, a potom i Vlada Republike Srbije doneli su uredbu da je od 8. novembra 2021. godine za boravak u ugostiteljskim objektima obavezna kovid propusnica od 20 sati, prema kojoj su vlasnici ugostiteljskih objekata obavezni su da organizuju kovid redare, koji kontrolišu kovid propusnice kao i nošenje zaštitnih maski u objektu. Zakon, tačno definiše obaveze i sankcije za nepoštovanje uredbe – i za preduzeće, i za preduzetnike, odgovorna lica, kovid redare i građane u odnosu na prekršajni nalog koji se izriče. Goste u svečanoj sali „Grifon“, prema saznanjima IN Medije, nisu proveravali kovid redari pri ulasku a ni nakon 20 sati, ovaj skup nije obišla ni komunalna inspekcija Odeljenja za inspekcijske poslove Opštine Inđija.

  Foto: svečana sala „Grifon“ 27.01.2022.

  Osim oglušenja na uredbu Vlade Republike Srbije, organizatori kao i vlasnici ugostiteljskog objekta „Grifon“ oglušili su se i na uputstvo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je upućeno 24. januara svim školskim Upravama i osnovnim i srednjim školama u Srbiji a vezano je upravo za obeležavanje školske slave.

  Prilikom proslave Svetog Save – školske slave u organizaciji svečanih akademija potrebno je izbeći horsko pevanje Svetosavske himne, kao i sve druge svečane aktivnosti u kojima učestvuje veći broj učesnika i gostiju. Za svetosavsku himnu treba iskoristiti postojeća audio-vizuelna sredstva u školi, a prostor za obeležavanje školske slave treba da bude uređen tako da se obezbedi potrebna fizička distanca učesnika u programu i gostiju – ovo uputstvo potpisao je resorni ministar Branko Ružić.

  Prema poslednjim podacima sajta Ministarstva zdravlja prisustvo korona virusa otkriveno kod 19.063 osobe, primetan je broj hospitalizovanih i preminulih osoba. Procene lekara su da se u narednih nekoliko nedelja može dogoditi skok broja zaraženih, između ostalog i zbog povratka đaka u školske klupe. Upravo iz tog razloga juče tokom dana sastao se Tim za škole koji će danas saopštiti na koji način će se od iduće nedelje odvijati nastava u školama u Srbiji.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija