• Svetski dan muzike obeležiće i gradovi u Srbiji ali ne i Inđija

  Svetski dan muzike, 21. jun, na dan letnjeg solsticija, obeležava se  u 120 zemalja sveta nastupima profesionalaca i amatera na ulicama, trgovima, u parkovima, dvorištima – u slavu raznolikosti muzičkih izraza. Festival muzike (Fête de la musique) ustanovljen je 1982. godine, na inicijativu Ministarstva kulture Francuske. U međuvremenu je postao međunarodni muzički događaj koji se slavi u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svetski dan muzike obeležiće i gradovi u Srbiji ali ne i Inđija

  Svetski dan muzike, 21. jun, na dan letnjeg solsticija, obeležava se  u 120 zemalja sveta nastupima profesionalaca i amatera na ulicama, trgovima, u parkovima, dvorištima – u slavu raznolikosti muzičkih izraza.

  Festival muzike (Fête de la musique) ustanovljen je 1982. godine, na inicijativu Ministarstva kulture Francuske. U međuvremenu je postao međunarodni muzički događaj koji se slavi u 120 zemalja kao Svetski dan muzike.

  Svetski dan muzike obeležiće brojnim koncertima i Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Šabac ali ne i Inđija.

  Slavna sopranistkinja i Jusif Ejvazov, tenor izvešće večeras najlepše arije iz Verdijevih i Pučinijevih opera, u pratnji Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, na Belgrejd river festu.

  U organizaciji Studentskog kulturnog centra Svetski dan muzike obeležiće se večeras nastupom Kragujevačkog pevačkog društva i škole pevanja Ksenije Kočetove od 19 sati na platou ispred Robne kuće.

  Manifestacija „Novosadsko kulturno leto“ počinje večeras  va Svetski dan muzike kada će sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom nastupiti virtuoz na usnoj harmonici Antonio Serano, uz dirigenta Alana Bjelinskog. Koncert počinje u 21 sat u dvorištu OTP banke na Trgu slobode.

  U Špacu je u  podne na gradskom trgu koncertom učenika Muzičke škole počelo obeležavanje svetkog dana muzike, a popodne u dvorištu Biblioteke Šabačke programom za najmlađe „Rođeni za muziku“.

  Izvor: RTS, RTV, Danas, Nova S

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija