Svetski dan muzike obeležiće i gradovi u Srbiji ali ne i Inđija

Svetski dan muzike, 21. jun, na dan letnjeg solsticija, obeležava se  u 120 zemalja sveta nastupima profesionalaca i amatera na ulicama, trgovima, u parkovima, dvorištima – u slavu raznolikosti muzičkih izraza. Festival muzike (Fête de la musique) ustanovljen je 1982. godine, na inicijativu Ministarstva kulture Francuske. U međuvremenu je postao međunarodni muzički događaj koji se slavi u […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Svetski dan muzike obeležiće i gradovi u Srbiji ali ne i Inđija

Svetski dan muzike, 21. jun, na dan letnjeg solsticija, obeležava se  u 120 zemalja sveta nastupima profesionalaca i amatera na ulicama, trgovima, u parkovima, dvorištima – u slavu raznolikosti muzičkih izraza.

Festival muzike (Fête de la musique) ustanovljen je 1982. godine, na inicijativu Ministarstva kulture Francuske. U međuvremenu je postao međunarodni muzički događaj koji se slavi u 120 zemalja kao Svetski dan muzike.

Svetski dan muzike obeležiće brojnim koncertima i Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Šabac ali ne i Inđija.

Slavna sopranistkinja i Jusif Ejvazov, tenor izvešće večeras najlepše arije iz Verdijevih i Pučinijevih opera, u pratnji Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, na Belgrejd river festu.

U organizaciji Studentskog kulturnog centra Svetski dan muzike obeležiće se večeras nastupom Kragujevačkog pevačkog društva i škole pevanja Ksenije Kočetove od 19 sati na platou ispred Robne kuće.

Manifestacija „Novosadsko kulturno leto“ počinje večeras  va Svetski dan muzike kada će sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom nastupiti virtuoz na usnoj harmonici Antonio Serano, uz dirigenta Alana Bjelinskog. Koncert počinje u 21 sat u dvorištu OTP banke na Trgu slobode.

U Špacu je u  podne na gradskom trgu koncertom učenika Muzičke škole počelo obeležavanje svetkog dana muzike, a popodne u dvorištu Biblioteke Šabačke programom za najmlađe „Rođeni za muziku“.

Izvor: RTS, RTV, Danas, Nova S

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.

Ružica Jovanović: Vukas nije apdejtovan, sala za „Proglas“ ne može farbamo luk bine

Ružica Jovanović je u obrazloženju odbijanja iznajmljivanja sale Kulturnog centra za tribinu inicijative „Proglas“ navela da programski dokumentarista Vladimir Vukas nije ažuriran sa podacima. Jovanovićeva u daljem tekstu obrazlaganja navodi osim zakasnelog apdejta dokumentariste, razlog nemogućnosti održavanja tribine „farbanje luka bine“.