• Svetski mediji o demonstracijama: Žandarmerija koristila suzavac, juriš na skupštinu kamenicama

  Sinoćni događaji u Beogradu tema su svetskih medija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svetski mediji o demonstracijama: Žandarmerija koristila suzavac, juriš na skupštinu kamenicama
  IN Medija

  Bilo je povređenih i uhapšenih, prenose šturo nemački mediji agencijske izveštaje iz Beograda nakon nereda ispred Skupštinom grada, preneo je danas Dojče vele.

  -Okupljeni na protestu su ovog puta krenuli ka Skupštini grada u koju su nasilno hteli da prodru. Žandarmerija je upotrebila suzavac, javljaju lokalni mediji piše najveća nemačka agencija DPA.

  Agencija prenosi zvanične podatke da je povređeno 30 policajaca i uhapšeno više od 30 demonstranata.

  Izveštaji na onlajn-portalima nemačkih medija mahom se baziraju na tom kratkom izveštaju DPA, u kojem se podseća da deo opozicije optužuje vlast za tešku izbornu prevaru.

  Portali citiraju predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u nedelju rekao da postoje čvrsti „dokazi“ da je nasilje planirano i da u toku nije nikakva „revolucija“.

  -Juriš na skupštinu štanglama i kamenicama – naslovio je tabloid Bild.

  U izveštaju se podseća da je međunarodna posmatračka misija na izborima ustanovila niz „nepravilnosti“, od nasilja i kupovine glasova, do namenskog punjenja glasačkih kutija.

  -Ministarstvo spoljnih poslova u Berlinu objavilo je, pozivajući se na izveštaj, da su takvi prekršaji ‘neprihvatljivi za zemlju sa statusom kandidata za EU –  podseća Bild. 

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija