• Svi inđijski trgovi

  Deset projekata iz perioda 2009. do 2016. godine koji su planirani da se realizuju u opštini Inđija su zastareli, saznaje IN Medija portal. Reč je o projektima uređenja centra naselja Novi Slankamen i Кrčedin, rekonstrukcija ulica u Inđiji i Slankamenu, biciklističke staze kao i projektne dokumentacije koja se odnosi na uređenje parkova. Među pomenutim projektima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svi inđijski trgovi

  Deset projekata iz perioda 2009. do 2016. godine koji su planirani da se realizuju u opštini Inđija su zastareli, saznaje IN Medija portal. Reč je o projektima uređenja centra naselja Novi Slankamen i Кrčedin, rekonstrukcija ulica u Inđiji i Slankamenu, biciklističke staze kao i projektne dokumentacije koja se odnosi na uređenje parkova.

  Među pomenutim projektima je i izgradnja Trga mladenaca u samom centru Inđije, koji je trebalo da se izgradi u neposrednoj blizini Kuće Vojnović.  Umesto toga, aktuelna vlast u opštini Inđija najavljuje rekonstrukciju parkića kod Gimnazije i na toj lokaciji izgradnju novog trga.

  Podsetimo, davne 2012. godine su trebali da počnu radovi na trgu u neposrednoj blizini zgrade opštine. Plan je bio da se nakon rekonstrukcije jugozapadnog krila zgrade Opštinske uprave u Inđiji uredi prostor između ovog objekta i Galerije Kuće Vojnovića.

  Kako se on nalazi pored sale za venčavanja nosio bi naziv „Trg mladenaca“.

  Idejno rešenje uradila je firma „Adecon“ iz Beograda, projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija trga, popločanje, postavljanje novih slojeva, dovod vode, tribine i nekoliko fontana.

  Dolaskom nove vlasti u opštini Inđija, u junu 2016. godine, zapostavljeni su projekti i idejna rešenja koju su predlagali bivši čelnici lokalne samouprave.

  Izveštaj DRI (državne revizorske institucije) potvđuje da su projekat kao i građevinska dozvola za Trg mladenaca zastareli.

  U Izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja Javnog preduzeća za upravljanje putevima i parkiralištima „Inđija put“, za 2019. godinu se navodi da su građevinske dozvole na osnovu njih prestale da važe, a investicije za koje su urađeni u periodu od 2009. do 2016. godine nisu ni započete.

  U međuvremenu, Inđija je dobila novi trg ali ne u centru grada već na samom izlasku, ka Novom Sadu u neposrednoj blizini gradskog bazena. Reč je o spomeniku Milunki Savić koji je otkriven 28. juna 2017. godine.

  Trg Milunke Savic

  Kada je reč o trgu koji bi se nalazio u centru Inđije, aktuelna vlast ima nove ideje ali i novu lokaciju za trg. Ovog puta on bi se, kako smo naveli, nalazio kod Gimnazije.

  Sredinom 2018. godine Opština Inđija izradila je projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Projektom je predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg. Centralni park će, prema najavama nadležnih, sadržati fontanu dimenzija 15×7 metara, nove klupe, javnu rasvetu i prateće sadržaje. Vrednost projekta koji se finansira iz budžeta opštine iznosi oko 60 miliona dinara.

  Ispod mesta na kojem su predviđeni radovi pronađena je velika cisterna koja je nekad služila za mazut kojim su se grejali okolni objekti, što je odložilo radove.  Nakon konstituisanja novog saziva Skupštine opštine Inđija priča o izgradnji novog trga u Inđiji je još jednom aktuelizovana.

  Čelni ljudi opštine najavili su da je pronađeno rešenje za cisternu i da će prvi projekat, naredne godine, biti rekonstrukcija Trga u centru.

  Miodrag Blečić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]