• Tamara Skrozza dobitnica nagrade za novinarsku hrabrost, analitičko i istraživačko novinarstvo

  Nagrada dnevnog lista Danas „Stanislav Staša Marinković“ za novinarsku hrabrost i analitičko i istraživačko novinarstvo dodeljena je ove godine novinarki FoNeta Tamari Skrozza. –Ja sam novinarske nagrade počela da dobijam pod „stare dane“, pa sam za svaku mislila da mi je poslednja. Ovaj put, čini mi se da je i zaista tako, što me posebno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tamara Skrozza dobitnica nagrade za novinarsku hrabrost, analitičko i istraživačko novinarstvo

  Nagrada dnevnog lista Danas „Stanislav Staša Marinković“ za novinarsku hrabrost i analitičko i istraživačko novinarstvo dodeljena je ove godine novinarki FoNeta Tamari Skrozza.

  Ja sam novinarske nagrade počela da dobijam pod „stare dane“, pa sam za svaku mislila da mi je poslednja. Ovaj put, čini mi se da je i zaista tako, što me posebno obavezuje da u ovom vremenu zla i na zalasku karijere ni na koji način ne uprljam svoj obraz, ali ni uspomenu na velikog Stašu Marinkovića. Jer čuvanje obraza i onoga što su nam u nasledstvo ostavili velikani, danas je najteži i najvažniji posao svakog novinara. – rekla je za IN Medija Tamara Skrozza.

  Kako je objavljeno na sajtu Danasa, žiri je odluku doneo jednoglasno, ocenjujući da Skrozzu „odlikuje raznovrsnost tema o kojima govori i piše, kao i beskompromisan stav prema najuticajnijim ljudima i medijima u zemlji“.

  „Skrozza je posebno istrajna u borbi za medijske slobode i ženska prava“, zaključio je žiri koji su činili prošlogodišnja dobitnica nagrade Jelena Obućina, Vesna Rakić Vodinelić, Zoran Kesić, Aleksandar Roknić, Vukašin Obradović, supruga Stanislava Marinkovića Dragana Marinković i predsednik žirija Dragoljub Petrović.

  U najužem izboru za nagradu ove godine su bili i urednik portala Bujanovačke Nikola Lazić i novinari Jovana Gligorijević i Vuk Cvijić. 

  V.Marinčić (IN Medija)

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/tamara-skrozza-ne-mogu-da-drzim-olovku-za-dve-godine-mozda-necu-moci-da-sedim/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI