• Televizor za skupštinsku salu plaćen 360.000 dinara, uključen jednom

  Opština Inđija je kupila televizor po ceni od 360.000 dinara za „potrebe opštine Inđija u cilju praćenja glasanja odbornika i elektronskih sednica“. Od postavke televizora u skupštinskoj sali u februaru ove godine do zadnjeg zasedanja lokalnog parlamenta 29. avgusta, televizor je bio uključen jednom. Odbornici su imali priliku da vide uključen televizor od 360 hiljada […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Televizor za skupštinsku salu plaćen 360.000 dinara, uključen jednom

  Opština Inđija je kupila televizor po ceni od 360.000 dinara za „potrebe opštine Inđija u cilju praćenja glasanja odbornika i elektronskih sednica“. Od postavke televizora u skupštinskoj sali u februaru ove godine do zadnjeg zasedanja lokalnog parlamenta 29. avgusta, televizor je bio uključen jednom. Odbornici su imali priliku da vide uključen televizor od 360 hiljada dinara 2. marta na sednici lokalnog parlamenta ali ne i njegove mogućnosti.

  Foto: sednica Skupštine opštine Inđija 2. mart 2022. godina

  Odbornici pokreta “Građanin” poslali su upit o dostupnosti informacija od značaja opštini Inđija 31. januara 2022. godine koliko je plaćen televizor i za koju namenu. Lokalna samouprava odgovorila je da je cena televizora 360.000 dinara i da je kupljen za potrebe lokalne samouprave. Nakon što su ove informacije dospele u javnost predsednik opštine Vladimir Gak je medijima rekao da je informacija o ceni televizora tačna ali  da je kupljen za potrebe održavanje sednica Skupštine opštine Inđija. Gak je tada objasnio da se rad Skupštine i odbornika “digitalizuje i osavremenjuje” te je neophodno bilo nabaviti televizor koji bi zadovoljio potrebe rada odbornika i skupštinske službe.

  -Mi imamo digitalizovanu salu i stari televizor nije odgovarao potrebama sale. Novi televizor je kupljen za Skupštinsku salu, osnovno pitnje odbornika koji je pokrenuo priču o televizoru trebalo je biti koja je namena televizora. Da je tako pitao odgovorili bi mu da je to za lakše praćenje sednica u skupštinskoj Sali u kojoj i on sedi. –  rekao je 25. februara predsednik opštine Vladimir Gak.

  Od postavke televizora u Skupštinsku salu u februaru ove godine, televizor je bio uključen samo na sednici 2. marta kada se na njemu nije moglo videti glasanje odbornika nego samo grb Opštine Inđija.

  Naredne sednice lokalnog parlamenta uključujući i poslednju koja je održana 29. avgusta protekle su sa ugašenim televizorom.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]