• Testirana deonica brze pruge Novi Sad-Vrbas: Prvog dana postignuta brzina 202 kilometara na sat

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je već prvog dana testiranja deonice brze pruge od Novog Sada do Subotice postignuta brzina od 202 kilometara na sat, čime je potvrđen kvalitet izgradnje te pruge.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Testirana deonica brze pruge Novi Sad-Vrbas: Prvog dana postignuta brzina 202 kilometara na sat
  Foto: Instagram (vesicg)

  On je na svom Instagramu naveo da je nemačka kompanija Dojče ban (DBST) koja testira brzu prugu od Novog Sada do Subotice, a koju Srbija gradi sa svojim kineskim partnerima, testirala u sredu deonicu te brze pruge.

  Vesić je naglasio da su srpske brze pruge spoj kineske tehnologije i evropskih standarda i da su sve naše brze pruge izgrađene u potpunosti po evropskim standardima, u skladu sa direktivama EU i srpskim zakonom o interoperabilnosti železničkog saobraćaja.

  Brzu prugu koju sada gradimo od Novog Sada sertifikuje za standarde EU jedna od najvećih evropskih kompanija iz Holandije, a tehničku kontrolu i prijem radi ugledna nemačka kompanija Dojče ban. – rekao je Vesić.

  Ministar je istakao i da je Srbija danas jedna od retkih zemalja Evrope u kojoj zajedno mogu da rade kineske, nemačke i holandske kompanije, zahvaljujući politici koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Vesić je najavio i da će početkom decembra ove godine početi saobraćaj na brzoj pruzi do Subotice.

  Srbija će imati 183 kilometra brzih pruga. Od Beograda do Subotica stizaće se brzim vozom za 80 minuta, do Bačke Topole za 64 minuta, a do Vrbasa za 53 minuta. – naveo je Vesić.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina