• TikTok popularniji od Instagrama i Fejsbuka

  TikTok manija ne jenjava. Prema izveštaju sajta Apptopia, najpopularnija aplikacija sa najvećim brojem preuzimanja tokom prošle godine bio je upravo TikTok. Instagram i Fejsbuk su godinama najpopularnije aplikacije u skoro svim zemljama sveta. Iako je delovalo nemoguće, TikTok je promenio taj trend. Fejsbuk idalje ima najviše korisnika, ali TikTok beleži veći rast i više preuzimanja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  TikTok popularniji od Instagrama i Fejsbuka

  TikTok manija ne jenjava. Prema izveštaju sajta Apptopia, najpopularnija aplikacija sa najvećim brojem preuzimanja tokom prošle godine bio je upravo TikTok.

  Instagram i Fejsbuk su godinama najpopularnije aplikacije u skoro svim zemljama sveta. Iako je delovalo nemoguće, TikTok je promenio taj trend.

  Fejsbuk idalje ima najviše korisnika, ali TikTok beleži veći rast i više preuzimanja na godišnjem nivou.

  Kineska platforma za deljenje video snimaka je jedina društvena mreža koja nije u vlasništvu kompanije Meta (nekada Fejsbuk) i koja je među pet najviše preuzimanih aplikacija na svetu.

  Najpopularniji i u Americi

  Iako je bivši predsednik SAD Donald Tramp pokušao da zabrani tu aplikaciju u SAD i proglasio je „rizičnom za nacionalnu bezbednost“, to nije sprečilo 94 miliona Amerikanaca da je preuzmu tokom prošle godine.

  U Americi je TikTok na prvom mestu i bio je za oko 30% više preuziman od drugoplasiranog Instagrama tokom prošle godine, čineći kinesku društvenu mrežu najpopularnijom u toj zemlji u 2021.

  Pored SAD i Kine, TikTok je i globalno najpopularnija aplikacija.

  Ova mreža je preuzeta 656 miliona puta i zauzima prvo mesto po broju preuzetih aplikacija u svetu.

  I to nije sve. Aplikacija CapCut, koju korisnici TikToka koriste za uređivanje videa, bila je popularnija od muzičkog servisa Spotify.

  Sve stariji korisnici su na TikToku

  TikTok je u početku bio platforma na kojoj su korisnici dominantno bili tinejdžeri ili mlađi od 29 godina.

  Ipak, tokom 2021. godine, ta situacija je počela da se menja. Prema podacima statista, čak 53% korisnika u SAD je starije od 30 godina.

  Taj broj značajno opada u populaciji iznad 50 godina sa svega 10% udela, a broj korisnika između 30-49 godina se skoro izjednačio sa onim od 10-29 godina.

  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA