• TikTok zabranio “Milk Crate Challenge”

  Nakon svega nedelju dana, društvena mreža TikTok je zabranila je najnoviji „čelendž“ koji je pretio da postane planetarno popularan. Radi se o takozvanom “Milk crate challenge” koji podrazumeva da se penjete po naslaganim gajbicama za mleko. Iako deluje bezazleno, taj “izazov” najčešće završava tako što oni koji u njemu učestvuju padnu i povrede se, pa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  TikTok zabranio “Milk Crate Challenge”

  Nakon svega nedelju dana, društvena mreža TikTok je zabranila je najnoviji „čelendž“ koji je pretio da postane planetarno popularan. Radi se o takozvanom “Milk crate challenge” koji podrazumeva da se penjete po naslaganim gajbicama za mleko.

  Iako deluje bezazleno, taj “izazov” najčešće završava tako što oni koji u njemu učestvuju padnu i povrede se, pa je TikTok je želeo da spreči da to utiče na decu koja bi mogla da ga imitiraju. Zbog toga vam se sada, ako u pretrazi na toj mreži upišete „Milk Crate challenge“, neće vam se pojaviti ništa.

  „Milk Crate Challenge“, TikTok

  Kompanija je ovim potezom želela da izbegne probleme sa kojima su se proteklih godina suočavale druge mreže koje nisu na vreme reagovale i sprečavale širenje opasnih trendova, kao što su “Tide pod challenge” kada su se uglavnom mlađi korisnici jutjuba snimali kako gutaju loptice sa deterdžentom tog brenda, što je dovodilo do masovnih trovanja, ali i smrti više korisnika, ili “Cinnamon challenge” u okviru koga su se korisnici snimali kako jedu ogromne količine suvog cimeta u prahu, što je dovodilo do gušenja, pa i potrebe za lekarskom intervencijom.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA