Tim za škole: I iduće nedelje đaci nastavu prate iz školskih klupa

Tim za škole doneo je odluku da i od ponedeljka, 7. marta, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici pohađaju nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu. Ovo je treća nedelja u kojoj đaci osnovnih i srednjih škola nastavu prate iz školskih klupa. Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Tim za škole: I iduće nedelje đaci nastavu prate iz školskih klupa

Tim za škole doneo je odluku da i od ponedeljka, 7. marta, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici pohađaju nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu. Ovo je treća nedelja u kojoj đaci osnovnih i srednjih škola nastavu prate iz školskih klupa.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 24. februara do 1. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1184 (0.15%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, bilo je 2 (0.005%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Ukupno je 76 (0.19%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 3 (0.007%) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

Tim za škole će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou.

Nakon vanrednog, raspusta đaci su se 21. februara vratili u školske klupe. Nastava je organizovana direktno u svim osnovnim i srednjim školama.

Zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i zbog uvođenja vanrednog raspusta u februaru, škole su u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, dok će školska godina biti produžena za tri dana i umesto do 21. juna trajaće do petka, 24. juna 2022. godine. 

Učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola za tri dana, biće pomereno i polaganje završnog ispita, odnosno male mature, koju će učenici osmog razreda imati 27, 28. i 29. juna.

Ranije utvrđeni kalendarom koji predviđa probne male mature se neće menjati, pa će je osmaci polagati 25. i 26. marta, kao ni datumi polaganja prijemnih ispita za upis u specijalizovane srednje škole.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija

Zid ćutanja za nerežimske medije

Koliko često prilikom čitanja novnarskih članaka ili gledanja priloga na televiziji čujemo ili vidimo rečenicu „Postavili smo pitanja nadležnima, ali odgovor nismo dobili“?