• Tim za škole odlučuje o radu škola iduće nedelje

  Tim za škole razmatrao je na današnjoj sednici odluku o radu škola za narednu sedmicu, a konačna odluka biće saopštena sutra u toku prepodneva. U ovoj nedelji stariji osnovci i srednjoškolci pohađaju kombinovanu nastavu, a učenici od 1. do 4. razreda prisustvuju nastavi, odnosno pohađaju nastavu po neposrednom modelu. Epidemiolog i član Kriznog štaba dr […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tim za škole odlučuje o radu škola iduće nedelje

  Tim za škole razmatrao je na današnjoj sednici odluku o radu škola za narednu sedmicu, a konačna odluka biće saopštena sutra u toku prepodneva.

  U ovoj nedelji stariji osnovci i srednjoškolci pohađaju kombinovanu nastavu, a učenici od 1. do 4. razreda prisustvuju nastavi, odnosno pohađaju nastavu po neposrednom modelu.

  Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović ističe da su najugroženiji predškolci i deca do 5. razreda, dok predsednik Udrženja pedijatara Srbije prof. dr Georgios Konstantinidis tvrdi da je u Vojvodini u prvoj nedelji nakon raspusta, broj zaražene dece porastao za 20 procenata.

  Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da se u kontinuitetu pribavljaju informacije o broju zaraženih i da će sutra biti objavljena zvanična odluka Tima za škole.

  – Nema ništa epohalno u tom smislu. Obrazovni sistem i dalje nije mesto gde dolazi do transmisije koronavirusa. Ono što jeste opterećenje je činjenica da postoji i sezonski virus gripa koji u sadejstvu sa omikronom pravi probleme, pre svega, među nastavnicima. Mi smo spremni na svaku odluku koja će biti bazirana na kriterijumima i parametrima koje smo ustanovili zajedno sa Institutom Batut – rekao je ministar Branko Ružić za TV Pink.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija