• Tiodorović: Moguć potpuni prelazak na onlajn nastavu od ponedeljka

  Uvođenje kovid propusnica za boravak u ugostiteljskim objektima od 22 sata samo je jedna u nizu mera Kriznog štaba. –To se odnosi na sve ugostiteljske objekte i biće kovid propusnice obavezne u restoranima, kafićima, barovima i svim sličnim objektima nakon 22 sata od subote 23. oktobra, tako da nećete moći da budete u zatvorenom bez […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tiodorović: Moguć potpuni prelazak na onlajn nastavu od ponedeljka

  Uvođenje kovid propusnica za boravak u ugostiteljskim objektima od 22 sata samo je jedna u nizu mera Kriznog štaba.

  To se odnosi na sve ugostiteljske objekte i biće kovid propusnice obavezne u restoranima, kafićima, barovima i svim sličnim objektima nakon 22 sata od subote 23. oktobra, tako da nećete moći da budete u zatvorenom bez validne kovid propusnice – rekla je premijerka Ana Brnabič na konferenciji za medije posle sednice Kriznog štaba.

  Sledeća mera koja je u planu je prelazak na potpunu onlajn nastavu, rekao je za Sputnjik epidemiolog i čkan Kriznog štaba Branisslav Tiodorović.

  Tiodorović je naveo da su sve zemlje u svetu mere uvodile postepeno te da niko nije u jednom dahu sproveo sve mere zaštite, počinje se sa onim za šta se smatra mora da se sprovede i da će biti dobro sprovedeno a onda se i prelazi na konkretno primenjivanje mera.

  – Vrag je odneo šalu, ima mnogo zaraženih i umrlih i ovo moramo da sprečimo – rekao je Tiodorović.

  On smatra da se sa kovid propusnicama trebalo krenuti ranije i da ih je Krizni štab predlagao pre tri meseca. Upitan šta bi mogla biti sledeća mera, da li se razmatra situacija u školama, s obzirom da je priličan broj dece zaražen, Tiodorović kaže da će biti ukinute vanškolske aktivnosti, ali i odlazak u školu.

  Upravo se radi procena, tu odluku će najverovatnije već sutra doneti tim za implementaciju, u kome sede predstavnici Ministarstva prosvete i Instituta Batut. Kako sada stvari stoje, verovatno ćemo kompletno preći na onlajn. Tim će na osnovu direktnih podataka sa terena, iz škola, doneti predlog mera – rekao je Tiodorović i dodao da se nada da će onlajn nastava biti sprovedena već u ponedeljak 25. oktobra.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]