• Tomić: Koštunicu za predsedničkog kandidata

  Redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i dugogodišnji šef Katedre za javno pravo Zoran R. Tomić predložio je da i Vojislav Koštunica bude predsednički kandidat na izborima, prenose mediji. Kako je rekao, Koštunica treba da „svojim ugledom i delanjem doprinese zaustavljanju svekolikog propadanja naše države i društva„. Prema njegovoj oceni, Koštunica je iskusan i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tomić: Koštunicu za predsedničkog kandidata

  Redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i dugogodišnji šef Katedre za javno pravo Zoran R. Tomić predložio je da i Vojislav Koštunica bude predsednički kandidat na izborima, prenose mediji. Kako je rekao, Koštunica treba da „svojim ugledom i delanjem doprinese zaustavljanju svekolikog propadanja naše države i društva„.

  Prema njegovoj oceni, Koštunica je iskusan i hrabar političar, intelektualac prvoga reda, elitni pravnik vrhunskog obrazovanja, zvanja i znanja, dokazani je patriota, nije kompromitovan, neostrašćen je i stabilan.

   – Pošten je i govori istinu. Antipod svakog kriminala i korupcije – istakao je u pisanoj izjavi Tomić, koji smatra da je Koštunica u narodu poznato i većinski omiljeno, provereno lice, trezven, častan i dostojanstven.

  Kada je onomad bio u stanju da gotovo ‘iz senke’ pobedi jednog Slobodana Miloševića, zahvaljujući pored ostalog Đinđićevoj mudrosti i viziji, možda bi i na proleće u aktuelnom kriznom razdoblju za Srbiju mogao na kraju da dobije najviše glasova na predsedničkim izborima. Bar u drugom krugu glasanja. –  procenio je Tomić.

  Kako je protumačio, ako Koštunica pristane da se zarad opšte koristi politički aktivira i uđe u predsedničku trku, tako nešto ne bi škodilo ostalim opozicionim kandidatima.

  Čak bi, uveren je Tomić, povećalo izglede za još jedan krug nadmetanja između onih koji bi pri prvom pokušaju dobili najviše glasova, uključujući tu nesumnjivo i Vučića, ali ne i natpolovičnu većinu svih birača.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija