• Top lista (17.07-24.07.2022.)

  Previše dobrih noviteta se pojavilo ovog petka. Ove nedelje izdvajamo četiri, a ostali će morati da sačekaju naredni vikend. Najviše plasirani novitet pripada novoj bob zvezdi Lizzo. Započela je karijeru kao hip-hop umetnik, ali se kasnije preorijentisala na disco-soul zvuk i postigla veliki uspeh sa albumom Cuz I Love You iz 2019. godine. Ovaj poletan disko-soul zvuk […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Top lista (17.07-24.07.2022.)

  Previše dobrih noviteta se pojavilo ovog petka. Ove nedelje izdvajamo četiri, a ostali će morati da sačekaju naredni vikend.

  Najviše plasirani novitet pripada novoj bob zvezdi Lizzo. Započela je karijeru kao hip-hop umetnik, ali se kasnije preorijentisala na disco-soul zvuk i postigla veliki uspeh sa albumom Cuz I Love You iz 2019. godine. Ovaj poletan disko-soul zvuk ponavlja se i na novom albumu – Special. Lizzo eksploatiše i sopstvenu telesnu korpulentnost, te na par mesta pita „I’m worth my weight… I know you see me coming because I’m thick“ ili „I am big a big girl. Can you take it?“ Iznosi i svoje anti-mizognističke stavove u pesmi „Grrrls“, koja predstavlja parodiju čuvenog hita Beastie Boysa „Girls“ iz 1987. godine.

  Sedmi po redu album objavio je Interpol. Indie zvezde sa početka stoleća na svom sedmom albumu The Other Side of Make-Believe zvuče još više pop. Vokal Paula Banksa, koji je nekada nagoveštavao naslednika Iana Curtisa, sada zvuči skoro šlagerski. Na pesmi Toni, koja otvara album, u jednom stihu se kaže: „Still in shape, my methods refined“.

  Omoti albuma: Lizzo „Special“ i Interpol „The Other Side Of Make Believe“

  Dva poslednja noviteta rezervisana su za ljubitelje elektro pop zvuka. Stephen Mallinder (ex Cabaret Voltaire) pripremio je svoj drugi solo album. Ovo je sada manje mračan, optimističniji (pa čak i pop) zvuk u odnosu na celokupan pređašnji opus, ali i dalje elektro funk. (Samo za fanove.)

  Working Men’s Club je mladi elektro pop bend iz Zapadnog Jorškira. Njihov istoimeni prvenac privukao je pažnju 2020. Drugi album Fear Fear nastavlja da se miksuje različite uticaje iz osamdesetih i devedesetih godina (Depeche Mode, New Order…) uobličene u alternativne i industrijske dens ritmove. „Na ovom albumu ima hitova, idiosinkrazija, ali pre svega originalnosti“.

  Omoti albuma: Stephen Mallinder „Tick Tick Tick“ i Working Men’s Club „Fear Fear“

  1. (13) Viagra Boys – Cave World
  2. (1) Sharon van Etten – We’ve Been Going About This All Wrong
  3. (3) Foals – Life Is Yours
  4. (2) Sun’s Signature – Sun’s Signature (EP)
  5. (4) Poliça – Madness
  6. (10) Alexisonfire – Otherness
  7. (8) Kendrick Lamar – Mr Morale & the Big Steppers
  8. (11) Pusha T – It’s Almost Dry
  9. (18) Charlotte Adigéry/Bolis Pupul – Topical Dancer
  10. (12) Porcupine Tree – Closure/Continuation
  11. (5) Angel Olsen – Big Time
  12. (16) Carlos Truly – Not Mine
  13. (15) Cola – Deep in View
  14. (-) Lizzo – Special
  15. (7) Everything Everything – Raw Data Feel
  16. (-) Stephen Mallinder – Tick Tick Tick
  17. (9) Nova Twins – Supernova
  18. (6) Horsegirl – Versions of Modern Performance
  19. (-) Working Men’s Club – Fear Fear
  20. (14) 50FootWave – Black Pearl
  20. (-) Interpol – The Other Side of Make-Believe

  Top listu možete poslušati OVDE.

  Dušan Pavlović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI