• Top lista (29.01-05.02.2023.)

  Lista je mala da primi sve uzbudljive noviteta ove nedelje. Razloge da se raduju imaju ljubitelji savremenog dance i hard-core zvuka. Najviše plasirani novitet je Ava Max (Amanda Koçi). Njen drugi album pod nazivom Diamonds and Dancefloors nosi čitav niza hitova. Ovo je odlična muzika za svakog ko voli da se kreće po disko podijumu. Na sličan način se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Top lista (29.01-05.02.2023.)

  Lista je mala da primi sve uzbudljive noviteta ove nedelje. Razloge da se raduju imaju ljubitelji savremenog dance i hard-core zvuka.

  Najviše plasirani novitet je Ava Max (Amanda Koçi). Njen drugi album pod nazivom Diamonds and Dancefloors nosi čitav niza hitova. Ovo je odlična muzika za svakog ko voli da se kreće po disko podijumu.

  Na sličan način se oglasio SG Lewis sa svojim drugim albumom pod nazivom AudioLust & HigherLove. Radi se o jednom najbogatijih produkcijskih talenata poslednje decenije. SG Lewis je radio sa čitavim nizom savremenih disko muzičara (Dua Lipa, Jassie Warre, Tove Lo), a ovde je predstavio ono što je zadržao za sebe. U jednom intervjuu kaže: „Album je jasno podeljen na dva dela. Prvi je mračnija, požudna, zaljubljena, kratkotrajna i ego vođena verzija ljubavi. Druga polovina predstavlja mnogo dublju, aktuelizovanu i ispunjenu verziju ljubavi“.

  Posle nekoliko EP-eva, Biig Piig je objavila prvi mixtape pod nazivom Bubblegum. Iza imena – krije se irska umetnica Jessica Smith (25). Ovo jeste pomalo neobična, ali sjajna RNB/hip-hop muzika. Sve je prekriveno delikatnim vokalom i iskrenim tekstovima o jurnjavi za vrhuncem. Muzika je stilski negde između Charli XCX i Pink Pantheress.

  Konačno, za ljubitelje tvrđeg zvuka, izdvajamo šesti album kanadskog benda Fucked Up (prvi album izdali 2006). Fucked Up su do sada prošli kroz faze hard-cora, hevi metala i progresivnog roka. One Day se može smatrati najeksperimentalnijim do sada. Snimljen je za 24 časa.

  Naslovne strane albuma: Fucked Up“One Day”; SG Lewis “AudioLust & HigherLove” ; Biig Piig “Bubble Gum” i Ava Max “Diamonds and Dancefloors”

  1. (1) Elder – Innate Passage
  2. (3) SZA – S. O. S.
  3. (2) SAULT – 11
  4. (8) Birds in Row – Gris Klein
  5. (7) Leftfield – This Is What We Do
  6. (10) Ethel Cain – Preacher’s Daughter
  7. (6) Shygirl – Nymph
  8. (9) Mimi Barks – DEADGIRL
  9. (12) Iggy Pop – Every Loser
  10. (4) Little Simz – NO THANK YOU
  11. (15) Ladytron – Time’s Arrow
  12. (5) Chat Pile – God’s Country
  13. (19) Greentea Peng – GREENZONE 108
  14. (11) Beth Orton – Weather Alive
  15. (14) Methyl Ethel – Are You Haunted?
  16. (-) Ava Max – Diamonds and Dancefloors
  17. (18) The Murder Capital – Gigi’s Recovery
  18. (-) SG Lewis – AudioLust & HigherLove
  19. (-) Biig Piig – Bubblegum
  20. (-) Fucked Up – One Day
  20. (18) Wu-Lu – Loggerheads

  Najnoviju top listu možete pogledati OVDE

  Dušan Pavlović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H