• Transparentnost: Rebalans budžeta će povećati prihode parlamentarnih stranaka

  Rebalans budžeta doneće parlamentarnim političkim strankama dodatnih 181,3 miliona dinara, koji nisu bili predviđeni u originalnom budžetu za 2022, saopštila je danas Transparentnost Srbija (TS). TS navodi da ta promena jeste u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti i da je direktna posledica planiranog povećanja budžetskih prihoda, ali ističu da je problem što ta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Transparentnost: Rebalans budžeta će povećati prihode parlamentarnih stranaka

  Rebalans budžeta doneće parlamentarnim političkim strankama dodatnih 181,3 miliona dinara, koji nisu bili predviđeni u originalnom budžetu za 2022, saopštila je danas Transparentnost Srbija (TS).

  TS navodi da ta promena jeste u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti i da je direktna posledica planiranog povećanja budžetskih prihoda, ali ističu da je problem što ta promena nije objašnjena u obrazloženju predloga za izmenu budžeta.

  Kako navode, ukupna izdvajanja za ovu namenu će biti milijardu i 565 miliona dinara.

  Tako će do kraja 2022. godine lista Srpske napredne stranke dobijati oko 57 umesto 50 miliona mesečno, lista UPS oko 19 umesto 17, a lista SPS-JS 16,5 umesto 14,6 miliona dinara. – naveo je TS.

  Dodaju da se može očekivati da će strankama u decembru biti isplaćena i razlika za prethodne mesece, a tačan iznos zavisiće od toga kako Ministarstvo finansija primeni zakon – jer je u avgustu promenjen sastav parlamenta.

  Na odsustvo obrazloženja znatno bitnijih budžetskih promena ukazao je i Fiskalni savet, naročito u vezi sa netransparentnošću tokova novca namenjenog pokrivanju gubitaka javnih preduzeća. – navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da je iz rebalansa vidljivo i da su troškovi sprovođenja aprilskih izbora iznosili približno milijardu i 680 miliona dinara, a da se ni u tom slučaju iz obrazloženja ne vidi detaljna struktura troškova.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija