• Trbin foto album: Goran Bregović

  Gorana Bregovića sam upoznao i fotografisao 1979. godine kada je sa  Dugmetom pravio niz humanitarnih koncerata u Hali Pionir za pomoć postradalim od zemljotresa u Crnoj Gori. Tih 7 koncerata koje su održali bili su povod za našu dalju saradnju. Fotografije koncerta su pravi izazov za fotografa, prelamanje svetla, kretanje po bini i hvatanje trenutka […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Trbin foto album: Goran Bregović

  Gorana Bregovića sam upoznao i fotografisao 1979. godine kada je sa  Dugmetom pravio niz humanitarnih koncerata u Hali Pionir za pomoć postradalim od zemljotresa u Crnoj Gori. Tih 7 koncerata koje su održali bili su povod za našu dalju saradnju.

  Fotografije koncerta su pravi izazov za fotografa, prelamanje svetla, kretanje po bini i hvatanje trenutka zahtevaju koncentraciju, potrebno je uraditi dosta fotografija da bi njih par bile upečatljive.

  Foto: Goran Bregović

  Bregović je to znao, pa je samim tim i više cenio moj rad i mene kao fotografa,tako se i nastavila naša saradnja kroz pravljenje studijskih fotografija i „uličnih“.

  Foto: Goran Bregović

  Pratio sam Bregu od Beograda, Zagreba, Sarajeva, Novog Sada, mislim da nema koncerta koji nisam ispratio fotografijom. Bregovićeve fotografije su, jedne od najbrojnijih koje posedujem u svojoj arhivi.

  Izuzetan je za saradnju, kao što sam napisao za Dina i Josipu, što je zvezda veća to su jednostavniji za saradnju.

  Foto: Goran Bregović

  Bregović je inteligentan čovek, odličan za saradnju i kvalitetna osoba,  nikada se nisam uverio u priče koje su tada kružile o njemu. Kao i o svim poznatim ličnostima, na vrhuncu karijere, tada su kuloarske priče bile vezane za njega ali ni jedna od njih se nije pokazala u našoj saradnji. Uvek je znao šta hoće, ispoštovao je svaki dogovor i nikada nisam doživeo ništa neprijatno. Poštovali smo se.

  Moja najomiljenija fotografija, od stotine koje sam napravio sa njim, je jedna iz 1984. godine uslikana u Beogradu nekadašnja Lole Ribara sadašnja  Svetogorska.

  Fotografisanje je bilo ugovoreno za list “Rok”, urađen je set fotografija u crno beloj varijanti. Ova slika je nekako vanvremenska, od garderobe, preko pozadine čak i poze, uklapa se u svako vreme. Takva je, mnogo je volim.

  Foto: Goran Bregović

  Zadnji put sam ga fotografisao pre 6 godina na koncertu u Štark Areni, a za promo fotografije ili za časopise, odavno nisam angažovan.

  Uvek je prošlo vreme, bilo najbolje vreme, pa tako i kod mene, nekada su velike zvezde vodile računa o tempu izbacivanja fotografija, ko ih fotografiše i gde se pojavljuju te fotografije. Sada, pojavom instagrama, brojnih retuširanja, filtera i ostalih tehnoloških čuda, prava izvorna fotografija je izgubila smisao kod publike. Ljubitelji fotografije moraju da izdvoje dosta novca za pravi foto-aparat, da savladaju tehnike i probiju se na tržište, jako je teško. Zato sam srećan što sam živeo u vremenu kada su nastale ove fotografije.

  Foto: Goran Bregović

  Tekst i fotografije: Zoran Trbović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Trbin Foto Album

  Izložba fotografija Zorana Trbovića u „Fabrici“

  Izložba fotografija Zorana Trbovića “Drugi ritam” biće otvorena u četvrtak 4. maja u 19 časova u SКCNS Fabrici.Ulaz za posetioce je besplatan, a postavka će moći da se pogleda do 12. […]

  Trbin foto album: Dejan Cukić

  Dejana Cukića sam upoznao 1982. godine kada sam ga fotografisao za naslovnu stranu časopisa „Mali rok“ kada je bio frontmen grupe „ Bulevar“, nakon toga sam pratio njegov rad dok je bio u […]

  Trbin foto album: Zoran Kiki Lesendrić

  Zoran Kiki Lesendrić svoju salvu stekao je početkom osamdesetih godina prošlog veka, samo par meseci nakon njegovog pojavljivanja na sceni dobio sam zadatak da ga fotografišem. Isprva mi je bilo […]

  Trbin foto album: Đorđe Balašević

  Đorđa Balaševića sam imao priliku da sretnem i fotografišem, davne 1978.godine u hali Pinki u Zemunu na koncertu „Računajte na nas“.  Pesma „Računajte na nas“ je postala […]

  Trbin foto album: Cacadou look

  Cacadou look je ženska grupa koja je osnovana 1983. godine i imao sam priliku da sa njima sarađujem kroz njihovu uspešnu ali kratku karijeru. Bile su strahovito poznate, ali ono što je zamimljivo […]