• Trifunović: Izvršitelj je poslednji korak pri naplati parkinga

  Naplata parking mesta u Inđiji od 2004. godine, kada je na osnovu opštinske Odluke uvedena ova praksa, nije naišla na odobrenje građana ovog sremskog grada. I nakon toliko godina u razgovoru sa inđinčanima se može čuti da „Inđija nema status grada te nema ni zakonsko pravo da se parking naplaćuje“. Međutim, naplata parkinga ušla je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Trifunović: Izvršitelj je poslednji korak pri naplati parkinga

  Naplata parking mesta u Inđiji od 2004. godine, kada je na osnovu opštinske Odluke uvedena ova praksa, nije naišla na odobrenje građana ovog sremskog grada.

  I nakon toliko godina u razgovoru sa inđinčanima se može čuti da „Inđija nema status grada te nema ni zakonsko pravo da se parking naplaćuje“. Međutim, naplata parkinga ušla je u punoletsvo i većina, bar po informacijama iz nadležnog javnog preduzeća, tu opšitnsku odluku poštuje.

  Sa druge strane, za one koji i dalje smatraju da ovakvu uslugu ne treba plaćati postoji neprijatna situacija jer je JP „Inđija put“ angažovalo izvršitelje kako bi naplatili svoja potraživanja.

  „Pauk“ na delu

   Uroš Trifunović, rukovodilac Parking službe kaže za IN Medija da izvršitej reaguje tek nakon pet koraka.

  Do toga ima pet koraka a da pojedini korisnici svesno te korake propuste te dolazi do krajnjih mera koje propisuje i Zakon i odluka o javnim parkiralištima. Prvi korak je 35 dinara za dnevnu kartu koja mora da se plati u roku od 8 dana  nakon čeka sledi opomena od strane javnog preduzeća. Ukoliko korisnik se ogluši na sve navedeno, sledi opomena advokata a tek nakon toga idemo sa nepopularnom merom odnosno izvšitelj. – kaže Trifunović.

  Prema njegovm rečima, to je način na koji funkcionišu sva javna preduzeća što je, kako kaže, sasvim legitimno.

  Na ovaj način funkcionišu sva javna preduzeća, tako jedino mogu da naplate svoje potraživanja i smatram da je to legitimno i normalno i ne vidim nikakav problem u tome. – kaže za IN Medija Uroš Trifunović.

  Rukovodilac parking službe dodaje da je ovde reč o manjini jer većina građana izmiruje obaveze odnosno plaća parking.

  Novac od naplate parkinga je ujedno i novac svih građana Inđije i mi smo dužni da svoja potraživanja naplatimo. – objašnjava Trifunović.

  Odlukom koji je doneo lokalni parlament, nalog za naplatu se smatra da je uručen onog trenutka kada je kada je zakačen na vetrobransko staklo i fotografisan od strane ovlašćenog lica, dodaje Trifunović.

  M. B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija