• Trifunović: Ne znam kako ima 120 miliona za vodovod ka Vinariji Šapat a za bunar u Krčedinu nema 15 miliona

  Na sastanku u Mesnoj zajednici Krčedin nije prisustvovao predsednik MZ Krčedin Vladimir Radinović koji je propustio jedinstvenu priliku da sa direktorom JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljubom Trifunovićem i tehničkim direktorom ovog preduzeća Draganom Došenom razgovara o problemu višednevnih restrikcija vode u selu koje vodi. Zaključak žustrog sastanka je obećanje da će do oktobra Krčedin dobiti […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Trifunović: Ne znam kako ima 120 miliona za vodovod ka Vinariji Šapat a za bunar u Krčedinu nema 15 miliona

  Na sastanku u Mesnoj zajednici Krčedin nije prisustvovao predsednik MZ Krčedin Vladimir Radinović koji je propustio jedinstvenu priliku da sa direktorom JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljubom Trifunovićem i tehničkim direktorom ovog preduzeća Draganom Došenom razgovara o problemu višednevnih restrikcija vode u selu koje vodi. Zaključak žustrog sastanka je obećanje da će do oktobra Krčedin dobiti B5 bunar za koji će se najverovatnije JKP Vodovod i kanalizacija kreditno zadužiti.

  Sastanku sa meštanima su prisustvovali članovi Saveta mesne zajednice kao i Dragana Radinović narodna poslanica liste SNS.

  Revoltirani meštani tražili su od Trifunovića da im objasni zašto vode nema, zašto izostaju informacije oko restrikcija i zašto niko od nadležnih nije odgovorio na čak sedam upućenih dopisa iz Mesne zajednice o problemu sa vodom u ovom selu.

  Foto: Zaključak sastanka

  Trifunović je  odgovore na neprijatna pitanja ušao sam, bez logističke pomoći narodne poslanice Radinović, svog tehničkog direktora Došena a za reč se nije javio nekadašnji uspešni karatista a sada zaposleni u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Nikola Mandić. Ćutali su i odbornici OO SNS Uroš Trifunović i Goran Lemajić.

  Trifunović je u „rešetanju“ pitanjima revoltiranih građana između ostalog rekao da ne zna zašto se radi vodovodna mreža ka Vinariji Šapat, vredna 120 miliona dinara, koja je u vlasništvu firme „Milenijum tim“. Nije imao odgovor ni saznanja ko je određivao prioritete kada se čak 100 miliona dinara skuplji projekat izgradnje vodovoda ka Vinariji Šapat našao u budžetu inđijske opštine i jednoglasno usvojen. Nije ni odgovoreno zašto niko nije pismeno odgovorio na 7 dopisa upućenih JKP „Vodovod i kanalizacija“ tokom niza godina. Trifunović nije odgovorio kojih je to 10 bunara iskopano i u kojim kalendarskim godinama a kojima se hvale.

  Nije imao odgovor i zašto predsednik opštine Vladimir Gak nije prisustvovao sastanku, zašto su cisterne sa vodom postavljene tek mesec dana nakon svakodnevnih restrikcija, zašto niko nije obaveštavao kada voda nestaje a kada će doći, šta rade inženjeri JKP „Vodovod i kanalizacija“ i ko održava bunare na izvorištima.

  Niz pitanja ostao je bez odgovora ali je dato obećanje da će biti raspisana javna nabavka projektovanje bunara B5 u Krčedinu, ishodovanje građevinske dozvole i nakon toga izvođenja radova. Novac koji je potreban za tu investiciju je oko 15 miliona dinara a Trifunović je njavio da će se JKP Vodovod i kanalizacija, ako ne bude sredstava u budžetu ili pomoći sa viših nivoa vlasti, kreditno zadužiti. Kao rok za izvršenje radova naveden je oktobar ove godine. Meštanima je preporučeno da proteste prekinu jer njima ne rešavaju problem.

  Trifunović je dao moguće rešenje problema na koje bi meštani morali sačekati do kraja oktobra

  -U ovom trnutku, idemo sa raspisivanjem javne nabavke projektovanje bunara B5 u Krčedinu, ishodovanje građevinske dozvole i nakon toga izvođenja radova. To su procesne stvari, za završetak celog toka potrebno je vreme, u najboljem slučaju Krčedin će imati bunar u oktobru. Mi novac za taj posao nemamo u svom budžetu, možemo ga finansirati iz gradskog budžeta ili kreditnim zaduživanjem. – kazao je Trifunović.

  On je za IN Medija kazao da ne zna iz kog su razloga cisterne u selu postavljene tek nakon mesec dana restikcija iako su od prvog dana znali za problem vodosnabdevanja.

  -Nemam objašnjenje zašto su cisterne postavljene tek tad, stvarno ne znam. Moram reći da je Krčedin decentralizovan kada je u pitanju vodovodna mreža, mi imamo mogućnost da, na primer, Beški pustimo vodu ukoliko se nivo u bunarima smanji, ali za Krčedin ne postoji ta mogućnost. On je odvojen, decentralizovan. I to je dodatni problem u nizu onih koje već imamo. Niko namerno ne gasi pumpe, one to rade automatski, da ne postoji taj sistem one bi izgorele. – tvrdi Trifunović.

  Ovaj sastanak su pratili i režimski mediji tek mesec dana nakon upornih poziva meštana Krčedina. Mediji koji su finansirani iz budžeta inđijske opštine u cilju zastupanja javnog interesa prošle godine za „izveštavanje“ ukupno su dobili 20 miliona dinara, što je vrednost jednog bunara za vodosnabdevanje u Krčedinu. Novac za medije je izdvojen, za bunar će se, po svemu sudeći kreditno zaduživati.

  Krčedinci su nakon sastanka u Mesnoj zajednici održali protest, blokiranjem svih prilaznih puteva selu u trajanju od dva sata. Protesti se nastavljaju i u planu je radikalizacija.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]