• Trifunović: Neću više odgovarati na Vaša pitanja

  IN Mediji je danas dostavljen odgovor JKP “ Inđija put” “da više neće odgovarati na postavljena pitanja” iz razloga što odgovori koje smo dobijali, tvrde u tom javnom preduzeću, nismo smo tendenciozno koristili za blaćenje ovog preduzeća. U odgovoru je napomenuto da je sa njihove strane saradnja bila korektna što se ne bi moglo reći […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Trifunović: Neću više odgovarati na Vaša pitanja

  IN Mediji je danas dostavljen odgovor JKP “ Inđija put” “da više neće odgovarati na postavljena pitanja” iz razloga što odgovori koje smo dobijali, tvrde u tom javnom preduzeću, nismo smo tendenciozno koristili za blaćenje ovog preduzeća. U odgovoru je napomenuto da je sa njihove strane saradnja bila korektna što se ne bi moglo reći za IN Medija.

  Pitanje IN Medija upućeno rukovodiocu parking JP “Inđija put” odnosilo se na broj i lokacije postavljenih ležećih policajaca u inđijskim ulicama i naišao je na iznenađujuć odgovor koji prenosimo u potpunosti.

  -Obzirom da sam Vam već nekoliko puta dostavljao potpune informacije pa čak i kompletnu dokumentaciju u vezi sa Vašim pitanjima i da nakon toga uglavnom niste objavljivali ni jednu vest gde niste imali prostora da pišete tendenciozno i kritički, ovim putem Vas obaveštavam da više neću odgovarati na Vaša pitanja iz razloga sšo objavljujete isključivo vesti koje možete da „upakujete“ na način da proizvedete štetu i narušavanje ugleda JP Inđija put. Smatram da sam do sada bio više nego korektan u komunikaciji sa Vama te mi je izuzetno žao sšo ta korektnost nije obostrana. Nemam ništa protiv da kritikujete bilo šta, ali ne želim da učestvujem u politikanstvu Vašeg medija gde su sve vesti negativne i gde se koristi svaka prilika da se ocrni i izblati grad za koji se trudim da radim najbolje što umem i znam. Želim Vam svako dobro i uspešan rad. – kaže se u odgovoru.

  IN Medija je u retkim korektnim odnosima u smislu odgovora na postavljena pitanja sarađivala upravo sa JP ”Inđija put” na koja smo dobijali odgovore u najkraćem roku, preokret situacije je iznenađijuć naročito u delovima odgovora gde se navodi “tendenciozno blaćenje rada I truda ovog preduzeća”.  

  Medijska (ne)pismenost

  Posao medija je ukazivanje na lošu praksu i kritika odluka I dela funkcionera, njihovih predstavnika , javnih preduzeća I svih onih koji vode ovo društvo po sektorima ili resorima.  Sloboda izveštavanja predstavlja uslov demokratskog društva jer tačne i pouzdane informacije predstavljaju stub slobodnog izveštavanja. Volja da se odgovori na postavljeno pitanje koje je u interesu javnosti ne predstavlja “korektan” odnos između funkcionera i novinara nego obavezu funkcionera da odgovara na pitanja. Kritički tekst ne predstavlja blaćenje ličnosti nego poteza koji su povučeni i reči koje su izgovorene.

  Posao novinara je predstavljanje realne situacije u kojoj su zastupljena mišljenja dve ili više strana kako bi krajnjim korisnicima bile plasirane tačne informacije na osnovu kojih bi građani donosili inteligentne političke odluke zasnovane na obaveštenosti.

  U etičkom Kodeksu novinara Srbije navedeno je da novinar ne sme slepo da veruje izvoru informacija i mora da vodi računa o tome da ti izvori često slede svoje interese ili interese društvenih grupa kojima pripadaju. Javnost mora da bude obaveštena o neposrednoj koristi koju izvor može ostvariti od objavljivanja informacije. Ukoliko su izvori informacija portparoli političkih stranaka taj podatak mora da se navede jer je moguć njihov direktan ili indirektan uticaj na objektivnost izveštavanja.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Slične teme:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-lokalna-vlast-i-dalje-diskriminise-novinare/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika