• Trifunović: Postoje dva načina da se onemogući parkiranje na ćuprije

  Stanovnici ulice Dušana Jerkovića u Inđiji svakodnevno se susreću sa problemom ulaska ili izlaska iz svojih dvorišta zbog parkiranih automobila na prilaznim ćuprijama. Obraćali su se, kako kažu, dosta puta kol centru „Sistem 48“, policiji, JP „Inđija put“ a i lično vozačima koji im blokiraju prilaze, i sve kako kažu uzalud. U JP „Inđija put“ […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Trifunović: Postoje dva načina da se onemogući parkiranje na ćuprije

  Stanovnici ulice Dušana Jerkovića u Inđiji svakodnevno se susreću sa problemom ulaska ili izlaska iz svojih dvorišta zbog parkiranih automobila na prilaznim ćuprijama. Obraćali su se, kako kažu, dosta puta kol centru „Sistem 48“, policiji, JP „Inđija put“ a i lično vozačima koji im blokiraju prilaze, i sve kako kažu uzalud. U JP „Inđija put“ kažu da za taj problem postoje dva rešenja, jedno trajno i drugo jednokratno.

  Problem je što nema dovoljno parking mesta za roditelje koji dovoze decu u vrtić i stalno parkiraju po ćuprijama pa ne možeš ni izaći iz dvorišta, niti stati na ćupriju kad se vraćaš od nekud. Ako nekom pozli pa treba da dođe hitna, ili treba da priđu vatrogasci, da nekud hitno odete jednostavno nema načina jer je neko odlučio da vam se parkira na ćupriju– kaže Emilija Gorjanović stanovnica ove ulice.

  Gorjanović je kazala da je juče preko sat vremena, na ćupriji ispred njene porodične kuće bio parkiran automobil te da nije uspela da svoje obaveze završi jer nije imala načina da izađe autom iz dvorišta.

  Juče sam zvala policiju, oni su rekli da zovemo parking servis, parking servis da zovemo komunalac, a komunalac radi do 15h, javio se portir i tu se priča sa institucijama završava. Sačekala sam vozača tog auta i gadno smo se posvađali. Jako je neprijatno svađati se sa ljudima koji ti stanu na ćupriju jer nisu imali gde drugo – objašnjava ona.

  Uroš Trifunović zdužen za parkinge i rad pauka u JP “Inđija put” za IN Medija kaže da postoje dva načina kako bi se problem parkiranja na ćuprijama rešio.

  Svi oni koji se susreću sa ovim problemom treba da se obrate Odeljenju za urbanizam i komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine opštine Inđija sa molbom da na svoju ćupriju postave rampu odnosno parking barijere. Odeljenje takve zahteve najčešće odobrava u dogovoru sa JP “Inđija put”. Uloga našeg preduzeća u odobravanju ovakvih zahteva odnosno molbi jeste da proceni da li ovakve barijere utiču na bezbednost saobraćaja. Nakon odobrenja koje dobija, podnosilac molbe sam kupuje i postavlja barijeru na ćupriju. – objašnjava Trifunović.

  Drugi način da se reši problem je jednokratan, prema rečima Uroša Trifunovića, a to je da pauk ukloni nepropisno parkirano auto sa javne površine,

  Mi kao preduzeće ne možemo da pošaljemo samoinicijativno pauk da ukloni neko vozilo, za to moramo imati nalog i isključivo po nalogu možemo da delujemo. Dakle, stanovnici bi trebali da obaveste policiju ili komunalnu inspekciju o problemu, oni izdaju nalog za uklanjanje vozila i pauk tek onda odnosi vozilo. Ne komunalac, nego komnalnu ispekciju.To rešenje je instant, nije trajno, ne znači kada mi uklonimo jedan automobil da se tu istog trenutka neće parkirati neko drugi. Onda se ta procedura ponavlja. – kaže Trifunović.

  Ovakve i slične probleme imaju stanovnici većine ulica koje se nalaze u užem gradkom jezgru, Jug Bogdanova, Kralja Petra, Novosadska i Mitrovdanska.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija