• „Trougao tuge“ dobitnik Zlatne palme u Kanu

  „Trougao tuge“, socijalna satira švedskog reditelja Rubena Ostlunda dobitnik je Zlatne palme 75. filmskog festivala u Kanu. To je drugi put da Ostlund bude nagrađen na jednom od najprestižnijih filmskih festivala. Film “Trougao tuge” Rubena Ostlunda prati bogataše na luksuznom krstarenju. Brod se, međutim, u jednom trenutku nasuče na pusto ostrvo, te su putnici suočeni […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Trougao tuge“ dobitnik Zlatne palme u Kanu

  „Trougao tuge“, socijalna satira švedskog reditelja Rubena Ostlunda dobitnik je Zlatne palme 75. filmskog festivala u Kanu. To je drugi put da Ostlund bude nagrađen na jednom od najprestižnijih filmskih festivala.

  Film “Trougao tuge” Rubena Ostlunda prati bogataše na luksuznom krstarenju. Brod se, međutim, u jednom trenutku nasuče na pusto ostrvo, te su putnici suočeni sa novom realnošću u kojoj njihov novac ne vredi ništa.

  Kako piše Gardijan, a prenosi RTS, pobednički film sa Vudijem Harelsonom je pozdravljen osmominutnom ovacijom.

  Korejska zvezda Song Kang-Ho osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu „Broker“ o korejskoj porodici koja traži dom za napuštenu bebu.

  – Želeo bih da se zahvalim svima onima koji cene korejsku kinematografiju – rekao je Song, koji je takođe glumio u filmu Parazit, koji je osvojio Zlatnu palmu u Kanu pre tri godine.

  Nagrada za najbolju glumicu pripala je Zar Amir Ebrahimi za ulogu novinarke u Ali Abasijevom „Svetom pauku“, trileru o serijskom ubici koji cilja seksualne radnice u iranskom verskom gradu Mašhadu.

  Reditelj Tarik Saleh, osvojio je nagradu za najbolji scenario u Kanu za triler „Dečak sa neba“.

  Kompletan spisak laureata možete pogledati OVDE.

  Svi dobitnici nagrada na ovogodišnjem Kanskom festivalu (fotografija: Valesy Hache, AFP)

  POGLEDAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/dodela-oskara-trijumf-filmova-coda-i-dina/

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]