Turistički samit Vojvodine sledeće godine u Inđiji

Inđija će naredne godine biti domaćin “Turističkog samita Vojvodine” 8. i 9. Juna potvrđeno je potpisivanjem Sporazuma između Turističke organizacije opštine Inđija i Centra za edukativni razvoj Novi Sad, koji je i organizator manifestacije. Prvi Turistički samit održan je ove godine u Novom Sadu uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Pokrajinskog sekretarijata za […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Turistički samit Vojvodine sledeće godine u Inđiji

Inđija će naredne godine biti domaćin “Turističkog samita Vojvodine” 8. i 9. Juna potvrđeno je potpisivanjem Sporazuma između Turističke organizacije opštine Inđija i Centra za edukativni razvoj Novi Sad, koji je i organizator manifestacije. Prvi Turistički samit održan je ove godine u Novom Sadu uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Privredne komore Vojvodine.

Nakon prvog Turističkog samita Vojvodine održanog u Novom Sadu juna ove godine, Inđija je odabrana za domaćina narednog samita koji će se održati 2023. godine. Uspešno postignut dogovor između Centra za edukativni razvoj Novi Sad kao organizatora i Turističke organizacije opštine Inđija i Opštine Inđija kao domaćina o zajedničkom organizovanju ovog skupa.

-Nakon ovogodišnjeg Turističkog samita Vojvodine u Novom Sadu otvorilo se pitanje sledećeg grada u kojem će se realizivati Turistički samit 2023. godine.  Inđija je bila jedna od nekoliko gradova koji su aplicirali za domaćina. Nakon preliminarnih razgovora i obilaska lokacija na kojim bi se održavao samit, prošle nedelje smo dobili potvrdu da će Samit biti održan u Indjiji, 8. i 9. juna 2023. godine – kazao je Milan Bogojević direktor TO za IN Medija.

Prema njegovim rečima prvog dana biće održano nekoliko panela, dok je za drugi dan planirane radionice i obilasci Inđije.

-Za sada je rano govoriti o učesnicima drugog samita ali se očekuje sigurno prisustvo pokrajinskog sekretara za privredu i turizam dr Nenada Ivaniševića, direktorke TOS Marije Labović, predsednice Etno Mreže Violete Jovanović, sekretara usluga turizma u PKV Branislava Mamića i direktorke TOV Natase Pavlović. Svakako ocekujemo dolazak predstavnika svih Turistickih organizacija i opština iz Vojvodine. – naglašava Bogojević.

Turistički samit Vojvodine koncipiran je kao podsticaj za napredovanje i povezivanje privatnog i javnog sektora na teritoriji Vojvodine, koji je prilagođen privrednicima iz oblasti turizma. Organizuje se uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Privredne komore Vojvodine.

V.M (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.