Tuta i Coca

Categories VESTIPosted on

Savršena jutarnja kafa. Nedeljna. Mirna. Vruć francuski sendvič. Nedaleko od mene sede dva prijatelja. Piju i jedu isto. Jedan drugom upućuje kompliment – Šta si navalio, jedeš kao Tuta Bugarin. A on odgovara kako je zaginuo sinoć i glava mu je kao Cocin bubanj.

Ko je taj čovek Coca? I kakav to bubanj Coca ima?

Za Tutu Bugarina znamo da su ga skovali autori serije „Kamiondžije“.
Tuta je ubica oca Jarić Živadina koji nije uspeo u svom zadatku. Celog života ga je Tuta klao u petak, a u inat njemu te večeri u utorak.

Dakle. Tuta Bugarin je rođen 1972 god. u seriji „Kamiondžije“. I od tada obitavan u periferiji srpskog jezika.

Dalje. Ko je Coca iz fraze – glava mi je k’o Cocin bubanj? Coca nije lik iz serije, niti neko mitsko biće. Coca je čovek. Živeo je uredno u Bosanskom Grahovu. Imao je bubanj od kojeg se nije odvajao. Ali, nije baš nešto bio dobar. Ako me razumete. A pošto je bio poznat u tim krajevima gde ljudi vole da se šale, Coca je postao poznat širom Jugoslavije. Paradoksalno/fascinantno je da se izraz toliko proslavio, a Coca…Ostao nepoznat.

Naravno, čašćavanje frazama se nastavilo u „džentlmenskom“ maniru. To što ta dva prijatelja pričaju, mislim da ni psiholingvistika ne bi mogla da objasni. A kada smo kod objašnjavanja, voleo bih da mi neko objasni ko je Mara, i kako se ona razume u…

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *