• Tužilaštvo posle šest godina obustavilo istragu protiv Branislava Švonje

  Obustavljena je istraga protiv Branislava Švonje i Dušana Šaponje zbog navodnih prevara prilikom poslovanja preduzeća „Nacionalni privredni operater“, javlja 021.rs. Švonja je redakciji 021.rs dostavio dopis iz Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u kojem se navodi da se obustavlja istraga koja je pokrenuta 2017. godine. Bivši direktor Pokrajinskog fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tužilaštvo posle šest godina obustavilo istragu protiv Branislava Švonje
  Foto: Pixabay

  Obustavljena je istraga protiv Branislava Švonje i Dušana Šaponje zbog navodnih prevara prilikom poslovanja preduzeća „Nacionalni privredni operater“, javlja 021.rs.

  Švonja je redakciji 021.rs dostavio dopis iz Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u kojem se navodi da se obustavlja istraga koja je pokrenuta 2017. godine.

  Bivši direktor Pokrajinskog fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima je dostavio saopštenje sa pečatom organizacije „Zajednica Srba“.

  Kako navodi, 2017. godine je bio brutalno uhapšen, nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor zbog navodnih malverzacija i prevara koje je navodno učinio preko svoje privatne firme. Dodaje da je sve bilo praćeno medijskom kampanjom protiv njega, što je nanelo veliku štitu njemu lično, kompaniji koju vodu, ali i organizacijama „Zajednica Srbija“ i „Zajednici Srba Hrvatske i BiH“.

  Posebno želim da istaknem da od tog momenta pa do danas, niko me nikada nije kontaktirao od strane OJT Beograd da bi napokon posle više od šest godina koliko je prošlo od tad, OJT Beograd donelo rešenje o odustajanju od daljnjih istražnih radnjí nakon kojeg je taj postupak napokon završen. Dakle OJT Beograd je u to vreme izdalo nalog za privođenje, hapšenje i pritvor, potom od tog momenta prolazi više od šest godina da bi napokon Tužilaštvo donelo rešenje o odustajanju, jer nema osnova za podizanje optužnice. Postavlja se pitanje, ako Tužilaštvo nema osnova za podizanje optužnice, kako je onda bilo osnova za hapšenje i određivanje pritvora? Jasno je svima da se ovde radilo o sasvim drugačijim motivima. – navodi Švonja.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/voice-po-zivot-opasno-setaliste-u-indjiji-pretvoreno-u-gradiliste-stambenih-objekata/

  Švonja i Šaponja su 2017. godine uhapšen jer se sumnjalo, kako je naveo tada MUP, da su se lažno predstavljali u ime ministarstava i drugih državnih institucija, čime su doveli u zabludu odgovorna lica u više od 30 firmi iz Srbije.

  Prethodnih godina Švonja se uglavnom povukao iz javnog života, baveći se poslovima svoje kompanije „SB Company“.

  Podsetimo da je Vojvođanski istraživačko -analitički centar (VOICE) pisao o stambenom objektu koji gradi firma SB Company, u vlasništvu biznismena i političara Branislava Švonje.

  Švonja u pešačkoj zoni u centru Inđije gradi takozvanu “pametnu zgradu” sa četiri sprata, ukupne površine 3744,73 m². i sa 32 parking mesta.

  Lokacija gradilišta na kojoj se gradi “pametna zgrada” nalazi se odmah uz objekat JKP Komunalac, na samom početku šetališta, u neposrednoj blizini trga kod Glavne pošte.

  Izvor: 021.rs/ VOICE

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/posle-pisanja-medija-vlast-menja-plan-detaljne-regulacije/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]