• Tužilaštvu u Novom Sadu podneta krivična prijava protiv 90 osoba zbog muljanja na izborima

  Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ iz Zrenjanina podneli su krivičnu prijavu protiv skoro 90 osoba Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tužilaštvu u Novom Sadu podneta krivična prijava protiv 90 osoba zbog muljanja na izborima

  Prijava je podneta zbog sumnje da su učinili više krivičnih dela u vezi sa izborima.

  Naši kontrolori su se zaista trudili da sačuvaju svaki glas i mnogo smo im zahvalni na tome, pa su tako primetili i da ljudi iz drugih gradova dolaze organizovano da glasaju na biračkom mestu 61, i da svi imaju potvrde o boravištu. Odmah smo reagovali – član biračkog odbora je tražio da unese primedbu u zapisnik, uprkos protivljenju predsednice biračkog odbora, a mi smo zvali i policiju, čiji zapisnik do danas nismo dobili. Nakon što smo izvršili uvid u izborni materijal, na šta imamo pravo kao kandidati za poslanike, utvrdili smo da je na sedam adresa prijavljeno oko 80 ljudi, od kojih je preko 50 izašlo da glasa.– navodi se u saopštenju koalicije a prenosi 021.rs.

  „Srbija protiv nasilja“ u Zrenjaninu ukazuje i da je jasno da na tim adresama ne boravi po 10-15 ljudi, čak i da je jedan od objekata kuća koja će uskoro biti srušena.

  S druge strane, kako se ističe, veliku sumnju izaziva i to što su, recimo, čitave porodice od osam, devet članova prijavile boravište na dve, tri različite adrese. Zbog toga su krivičnu prijavu podneli i protiv onih koji su se lažno prijavili da borave u Zrenjaninu, onih na čije su adrese prijavljeni, i protiv onih koji su omogućili ovim osobama da se nađu na biračkom spisku i glasaju u Zrenjaninu.

  Sada je na nadležnim organima da utvrde činjenice i podignu optužnice, ali mi smo duboko uvereni da je učinjeno više krivičnih dela u vezi sa izborima i insistiraćemo na tome da ova krivična prijava ne završi u nečijoj fioci, već da javnost sazna sve detalje slučaja i da počinioci odgovaraju pred zakonom. – poručuju iz „Srbija protiv nasilja“.

   Dodaju i da će do kraja braniti svaki glas u Zrenjaninu, i da je mnogo toga na kocki – sve ono što se desilo na ovim izborima, može da se očekuje i za nekoliko meseci na lokalnim.

  Koaliciju „Srbija protiv nasilja“ u Zrenjaninu čine Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Srbija centar, Zajedno i Zeleno-levi front, a krivičnu prijavu potpisuju Alisa Kockar, Sonja Pernat, Nataša Velemir, Igor Kovačić, Bojan Pavić i Saša Vojnović.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Izbori 2024