• Tužna slika zatvorenog vrtića „Neven“ u Inđiji i nesipunjeno obećanje izgradnje novog

  Na otvorenom sastanku 9. maja na koji su pozvani građani na raspravu o rebalansu budžeta u kom se nalazi i pozicija “rušenje postojećeg i izgradnja novog vrtića” nije došao niko od 40.354 punoletna građana Inđije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tužna slika zatvorenog vrtića „Neven“ u Inđiji i nesipunjeno obećanje izgradnje novog
  Foto: IN Medija

  Umesto obećanja iz 2022. godine da će biti izgrađen novi vrtić, na mestu zatvorenog vrtića Neven u Inđiji, inđinčane deočekuje tužna slika. Na mestu gde su se ne tako davno igrala deca, nalazi se srušeni mobilijar. Još jedna šansu za rušenje starog i izgradnju novog vrtića vidi se u najnovijem rebalansu budžeta u kom je predviđeno 3,5 puta manje novca nego što je predviđeno pre manje od dve godine. Primera radi za rekonstrukciju Trga Sloboda izdvojeno je 129,3 miliona dinara.

  Prošlo je 13 meseci od kad je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak obećao da će „kako znaju i umeju“ izgraditi novi vrtić na mestu objekta „Neven“ u kom se decembra 2022.godine obrušio plafon na decu koja su u tom trenutku spavala. Gak je čvrsto obećao da će u septembru 2023. godine novi vrtić početi sa radom. Činjenica je da je Vladimir Gak govorio neistinu.

  Izrečena neistina Vladimira Gaka “Do septembra, do početka nove školske godine,kako god znamo i umemo, objekat novi stavi u funkciju.” danas puni prvu godinu. Vrtić za koji je čvrsto obećao da će septembra 2023. godine početi sa radom nije izgrađen, nije ni srušen stari objekat na čijem mestu je planirana izgradnja novog.

   Gak se u predizbornoj kampanji nije dotakao vrtića u Neven u kom se 20. decembra 2022. Godine obrušio plafon na decu koja su u tom trenutku spavala.

  Nakon incidenta predsednik opštine se sastao sa roditeljima povrešene dece, ponudio pomoć lokalne samouprave ali i najavio tužbe za komentare na društvenim mrežama. Obećanje je i ispunio početkom godine kada je tužio 15 građana.

  U februaru 2023.  Gak je najavio mogućnost rušenja objekta „Neven“ i izgradnju novog jer „rekonstrukciju postojećeg ne može ni da zamisli“. Najave iz februara potvrdio je početkom aprila prošle godine bez dodatnih objašnjenja na koji način će ekspresna izgradnja novog vrtića biti urađena. U februaru je Gak najavio da bi se izgradnjom dobilo 100 novih mesta za mališane, da bi u aprilu broj mesta porastao na 250.

  Od februara do kraja 2023. godine najave izgradnje vrtića kao i iznosi koji su predviđeni za taj posao su se menjali pa je sa prvenstvenih 140 miliona cifra došla do 161 milion dinara. Nakon tih procena obećanje o rušenju starog i izgradnju novog boravka Neven sa 2022. godine došla su do 2024. godine, kao neispunjena.

  U predlogu budžeta 2024.godine a potom i prilikom usvajanja istog za namene „projekat rušenja postojećeg i izgradnje novog vrtića Neven u Inđiji“ predviđeno svega 45 miliona dinara. Obzirom da se spekulisalo sa cifrom od 160 miliona dinara, umanjenje količine sredstava za skoro 120 milina dinara za godinu dana nije objašnjeno.

  Nacrtom rebalansa budžeta za 2024. Godinu iznos sa 45 miliona dinara podignut je za 5 nmiliona i sada iznosi 50 miliona dinara. Pored svih obećanja, najava i čvrstih tvrdnji predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka činjenice pokazuju da problem vrtića nije rešen.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija