• Tviter konačno uvodi najiščekivaniju opciju, ali postoji caka

  Tviter je počeo da testira dugo iščekivanu „edit tweet“ (izmeni tvit) opciju koja, nakon 16 godina postojanja mreže, konačno omogućava korisnicima da izmene tvitove nakon što su ih objavili. Međutim, postoji caka. Dugo tražena opcija je trenutno u fazi testiranja i najverovatnije će funkcionisati slično „edit“ opciji na Fejsbuku. – Tvitovi će moći da se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tviter konačno uvodi najiščekivaniju opciju, ali postoji caka

  Tviter je počeo da testira dugo iščekivanu „edit tweet“ (izmeni tvit) opciju koja, nakon 16 godina postojanja mreže, konačno omogućava korisnicima da izmene tvitove nakon što su ih objavili. Međutim, postoji caka.

  Dugo tražena opcija je trenutno u fazi testiranja i najverovatnije će funkcionisati slično „edit“ opciji na Fejsbuku.

  – Tvitovi će moći da se uređuju nekoliko puta u roku od 30 minuta od objavljivanja. Izmenjeni tvitovi će se pojaviti sa posebnom ikonicom i vremenskom oznakom, kako bi korisnicima bilo jasno da nije u pitanju originalni tvit  – navodi se u saopštenju kompanije.

  Oznaka na izmenjenim tvitovima će uključivati kompletnu istoriju promena, a Tviter kaže da opciju testira na malom broju korisnika, kako bi isključili moguće zloupotrebe.

  Opcija, međutim, dolazi sa jednom cakom.

  Kada se završni interno testiranje, funkcija „edit tweet“ postaće dostupna samo „Twitter blue“ pretplatnicima. Ovo znači da, ukoliko želite da koristite opciju, morate izdvojiti 5 dolara mesečno. Da li će i kada biti dostupna svima za sada nije poznato.

  https://twitter.com/Twitter/status/1565318587736285184

  Džej Salivan, potpredsednik Tvitera, je početkom ove godine izjavio da je uređivanje tvitova „najtraženija opcija već dugi niz godina“, međutim, on dodaje da je postojala zabrinutost oko zloupotrebe.

  Sa druge strane, Fejsbuk, Instagram i druge platforme već imaju „edit“ opciju, a do sada nisu zabeleženi slučajevi zloupotrebe.

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/mreza-za-kojom-je-svet-poludeo-od-korisnika-trazi-samo-jedno-da-budu-dosadni/

  Naslovna fotografija: Souvik Banerjee/ Unsplash
  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA