• Tviter testira opciju prepoznavanja lažnih vesti

  Društvena mreža Tviter objavila je da će testirati novu opciju označavanja tvitova koji sadrže netačne informacije, kako bi sprečili širenje lažnih informacija. Na ovaj način, kažu predstavnici te mreže, žele da omoguće i korisnicima da označe lažnu vest, netačnu informaciju i na taj način prijave administratorima. Tu opciju trenutno mogu da korsite tviteraši iz Sjedinjenih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tviter testira opciju prepoznavanja lažnih vesti

  Društvena mreža Tviter objavila je da će testirati novu opciju označavanja tvitova koji sadrže netačne informacije, kako bi sprečili širenje lažnih informacija.

  Na ovaj način, kažu predstavnici te mreže, žele da omoguće i korisnicima da označe lažnu vest, netačnu informaciju i na taj način prijave administratorima.

  https://twitter.com/TwitterSafety/status/1427706890113495046?s=20

  Tu opciju trenutno mogu da korsite tviteraši iz Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Južne Koreje, uz obrazloženje tvitera da se radi o test fazi i da je ceo projekat neizvestan.

  – Procenjujemo da li je ovo efikasan pristup, pa počinjemo od malih stvari. Možda nećemo ništa preduzeti i možda nećemo moći da odgovorimo na svaku prijavu u okviru ovog eksperimenta, ali vaš doprinos će nam pomoći da identifikujemo trendove, kako bismo poboljšali brzinu i obim naše borbe sa dezinformacijama – navela je kompanija – na svom tviter nalogu.

  Foto: syifa5610 – www.freepik.com

  Tviter je izazvao pravu buru u Srbiji kada su nalozi pojedinih medija, čija se uređivačka politika nalazi pod uticajem vlasti, označeni kao “mediji koji sarađuju sa Vladom Srbije”. Taj potez “iznenadio je” ministarstvo kulture, naterao RTS da “bojkotuje” tu društvenu mrežu i naveo presdsednika Aleksandra Vučića da javno izazove tviter da mu, kao i bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, obriše nalog.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA