• Twitter saga se nastavlja: Investitori tuže Maska da namerno obara cenu akcija

  Investitori tvrde da je Ilon Mask uštedeo 156 miliona dolara jer je direktno uticao na pad akcija Tvitera, istovremeno tajno kupivši više od pet odsto udela u kompaniji, prenose agencije. Ilon Mask moraće da odgovori na tužbu Tviterovih investitora zašto je odložio da obelodani svoj akcionarski udeo u toj društvenoj mreži od kada je ponudio […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Twitter saga se nastavlja: Investitori tuže Maska da namerno obara cenu akcija

  Investitori tvrde da je Ilon Mask uštedeo 156 miliona dolara jer je direktno uticao na pad akcija Tvitera, istovremeno tajno kupivši više od pet odsto udela u kompaniji, prenose agencije.

  Ilon Mask moraće da odgovori na tužbu Tviterovih investitora zašto je odložio da obelodani svoj akcionarski udeo u toj društvenoj mreži od kada je ponudio da je otkupi za 44 milijarde dolara.

  Mask ne samo da nije obelodanio da je do 14. marta već kupio pet odsto udela, već je nastavio i posle toga da kupuje, a do sredine aprila u njegovom vlasništvu se našlo 9,2 odsto akcija.

  – Odlažući da obelodani svoj udeo, Mask je aktivno manipulisao tržištem i kupovao akcije po veštački niskoj ceni – naveli su investitori.

  Mask i njegovi advokati još nisu odgovorili na optužbe.

  Investitori takođe ističu da je nedavni pad vrednosti Teslinih akcija doveo u pitanje Maskovu mogućnost da kupi Tviter, jer je akcije u Tesli ponudio kao zalog da obezbedi zajmove za kupovinu društvene mreže.

  Akcije Tesle trenutno vrede oko 700 dolara, a početkom aprila su bile 1.000 dolara.

  POGLEDAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/ilon-mask-otkupio-deo-tvitera-nezadovoljan-slobodom-govora-na-mrezi/

  Naslovna fotografija: Shutterstock
  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI