U aprilu 71. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine biće održan od 4. do 11. aprila u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, saopštio je njegov organizator Zajednica profesionalnih pozorišta Vojvodine. Na Festivalu, koji se održava po 71. put, biće prikazane večernje kao i predstave za decu i brojni prateći programi. Selektor ovogodišnjeg Festivala je reditelj Vlatko Ilić koji će, od dvogodišnje […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
U aprilu 71. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine biće održan od 4. do 11. aprila u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, saopštio je njegov organizator Zajednica profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Na Festivalu, koji se održava po 71. put, biće prikazane večernje kao i predstave za decu i brojni prateći programi. Selektor ovogodišnjeg Festivala je reditelj Vlatko Ilić koji će, od dvogodišnje produkcije vojvođanskih pozorišta, izabrati najbolje predstave koje će biti odigrane na festivalu.

Od 30 celovečernjih predstava prijavljenih za učešće na 71. „Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine“, kao umetnički najuspešnije, a shodno njihovim idejama, umeću onih koji su na njima radili kao i konačnog ishoda stvaralačkog procesa – kazao je Veljko Ilić selektor Festivala

Najstarija pozorišna smotra u zemlji i regionu imala je pauzu tokom 2020. godine zbog pandemije, pa je jubilarni 70. Festival održan u 2021. godini.

Festival, čiji su osnivači vojvođanska pozorišta, nema stalno sedište već gostuje  a poslednjih nekoliko godina održava se u Zrenjaninu, kao gradu domaćinu. Ovaj festiva, takođe, nema stalni izvor finansiranja, te se finansira sredstvima ostvarenim na konkursima i sredstvima pozorišta koje su članovi profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Naslovna fotografija : Narodno pozorište „Toša Jovanović“ Zrenjanin

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Kultura

Film “Pokidan” u Kulturnom centru Inđija

Na bioskopskom reperoaru Kultrunog centra Inđija u petak 8, subotu 9. i nedelju 10. decembra je film “Pokidan”. Film je nastao je po motivima života Aleksandra Vuksanovića – Ace Lukasa.