U Čortanovcima proglašenje 50 najboljih vina sa Fruške gore

Categories Inđija, NOVOPosted on

Udruženje proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem – Fruška gora“, organizovaće 4. salon vina pod nazivom Fruška gora Wine Show u „Vili Stanković“ u Čortanovcima, u subotu, 11. septembra. Na manifestaciji će biti proglašeno top 50 vina sa Fruške gore za 2021. godinu, prenosi RTV.   

Pobednička vina će dobiti pravo da tokom jedne godine nose nalepnicu Fruška gora Top 50. Ova markica biće garancija potrošačima da su kupili vino izvanrednog kvaliteta i autentičnog fruškogorskog karaktera.

Fruškogorski vinari već u inauguralnoj godini prepoznali su jedinstvenu priliku da valorizuju kvalitet svojih vina pred panelom sastavljenim od vrhunskih stručnjaka, tako da je na nadmetanje pristiglo više od 150 uzoraka vina iz pedesetak fruškogorskih vinarija, saopštilo je udruženje „Srem – Fruška gora“.

U ogromnom portfoliju fruškogorskih vinara su vina od lokalnih, autohtonih sorti kao što su grašac i probus, šardonei koji mogu da konkurišu onima iz Burgundije i Kalifornije, i moćna crvena vina od merloa i kaberne sovinjona.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *