• U Inđiji danas akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

  Mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine I cerveni krst Inđije u ponedeljak 26. Juna od 16 do 19 sati oranizuju akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u Domu zdravlja “ dr Milorad Mika Pavlović” Povodom 11. maja, Nacionalnog dana davalaca krvi, predstavnici Pokrajinske vlade i Crvenog krsta Vojvodine uručili su priznanja najhumanijim sredinama u pokrajini, među […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Inđiji danas akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

  Mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine I cerveni krst Inđije u ponedeljak 26. Juna od 16 do 19 sati oranizuju akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u Domu zdravlja “ dr Milorad Mika Pavlović”

  Povodom 11. maja, Nacionalnog dana davalaca krvi, predstavnici Pokrajinske vlade i Crvenog krsta Vojvodine uručili su priznanja najhumanijim sredinama u pokrajini, među kojima prednjači Opština Inđija.

  Priznanja su podeljena na osnovu procenta broja prikupljenih jedinica u odnosu na broj stanovnika, a Inđija je prva među tri opštine koje su dobile ovo priznanje.

  Crveni krst Inđija od juče je vlasnik još jednog priznanja za “najhumaniju opštinu” ovoh puta u Vojvodini. Priznanje opštinskoj organizaciji Crvenog krsta uručeno je u Pokrajinskoj vladi povodom 11. maja Nacionalnog dana dana davalaca krvi.

  Priznanja su dodeljena na osnovu procenata prikupljenih jedinica u odnosu na broj stanovnika gradova I opština u Vojvodini gde se Inđija istakla kao najbolja.

  Takođe. kada je u pitanju Srbija procentualno najviše davalaca krvi u kategoriji opština u 2022. godini imali su Preševo, Lazarevac, Štrpce, Despotovac, Inđija, Bačka Palanka, Babušnica i Obrenovac.

  U Srbiji je tokom 2022. godine prikupljeno 208.000 jedinica krvi, a pomoćnica ministarke zdravlja Jelena Janković kazala je da je u prva tri meseca ove godine prikupljeno 6.500 jedinica krvi više nego u istom periodu prošle godine.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija