• U Inđiji podneto ukupno 300 zahteva za nadoknadu štete

  Lokalnoj samoupravi ukupno je podneto 300 zahteva za nadoknadu štete izazvane olujnim nevremenom koje je pogodilo Inđiju tokom protekle nedelje. Nakon prikupljenih zahteva u narednom periodu Komisija za utvrđivanje štete izlazi na teren. Visina sredstava kojima raspolaže lokalna samouprava biće poznata nakon sastanka sa predstavnicima pokrajinskih i republičkih institucija. Od 300 podnetih zahteva za nadoknadu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Inđiji podneto ukupno 300 zahteva za nadoknadu štete
  Foto: arhiva

  Lokalnoj samoupravi ukupno je podneto 300 zahteva za nadoknadu štete izazvane olujnim nevremenom koje je pogodilo Inđiju tokom protekle nedelje. Nakon prikupljenih zahteva u narednom periodu Komisija za utvrđivanje štete izlazi na teren. Visina sredstava kojima raspolaže lokalna samouprava biće poznata nakon sastanka sa predstavnicima pokrajinskih i republičkih institucija.

  Od 300 podnetih zahteva za nadoknadu štete izazvane olujnim nevremenom, čak 200 odnosi se na poljoprivredne useve. Ostatak je za nadoknadu štete na građevinskim objektima i motornim vozilima.

  Početkom nedelje sržavna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede Dušanka Golubović, sa predstavnicima lokalne samouprave, posetila je domaćinstva dva domaćinstva u Novim Karlovcima koji su pretrpeli veliku štetu u olujnom nevremenu.

  Ona je tada istakla da će nakon prikupljanja podataka o nastaloj šteti na svim poljoprivrednim površinama nadležni republički organi doneti adekvatne mere.

  Lokalna samouprava je u samom pozivu građanima naglasila da prijava štete ne znači sigurnu isplatu, već evidentiranje nastalih šteta.

  -Da li će se i u kojoj meri vršiti nadoknada štete, znaćemo u narednom periodu nakon sastanaka sa predstavnicima pokrajinskih i republičkih institucija. – rečeno je u saopštenju.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija