U Inđiji podneto ukupno 300 zahteva za nadoknadu štete

Lokalnoj samoupravi ukupno je podneto 300 zahteva za nadoknadu štete izazvane olujnim nevremenom koje je pogodilo Inđiju tokom protekle nedelje. Nakon prikupljenih zahteva u narednom periodu Komisija za utvrđivanje štete izlazi na teren. Visina sredstava kojima raspolaže lokalna samouprava biće poznata nakon sastanka sa predstavnicima pokrajinskih i republičkih institucija. Od 300 podnetih zahteva za nadoknadu […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
U Inđiji podneto ukupno 300 zahteva za nadoknadu štete

Lokalnoj samoupravi ukupno je podneto 300 zahteva za nadoknadu štete izazvane olujnim nevremenom koje je pogodilo Inđiju tokom protekle nedelje. Nakon prikupljenih zahteva u narednom periodu Komisija za utvrđivanje štete izlazi na teren. Visina sredstava kojima raspolaže lokalna samouprava biće poznata nakon sastanka sa predstavnicima pokrajinskih i republičkih institucija.

Od 300 podnetih zahteva za nadoknadu štete izazvane olujnim nevremenom, čak 200 odnosi se na poljoprivredne useve. Ostatak je za nadoknadu štete na građevinskim objektima i motornim vozilima.

Početkom nedelje sržavna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede Dušanka Golubović, sa predstavnicima lokalne samouprave, posetila je domaćinstva dva domaćinstva u Novim Karlovcima koji su pretrpeli veliku štetu u olujnom nevremenu.

Ona je tada istakla da će nakon prikupljanja podataka o nastaloj šteti na svim poljoprivrednim površinama nadležni republički organi doneti adekvatne mere.

Lokalna samouprava je u samom pozivu građanima naglasila da prijava štete ne znači sigurnu isplatu, već evidentiranje nastalih šteta.

-Da li će se i u kojoj meri vršiti nadoknada štete, znaćemo u narednom periodu nakon sastanaka sa predstavnicima pokrajinskih i republičkih institucija. – rečeno je u saopštenju.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.