• U Inđiji svečano puštena u rad solarna elektrana japanske kompanije Tojo Tajers

  U Inđiji je svečano puštena u rad solarna elektrana japanske kompanije Tojo Tajers. Kako je na svečanom otvaranju istaknuto jedan od osnovnih ciljeva za izgradnju sopstvene elektrane za kompaniju Tojo Tajers bio je smanjenje emisije štetnih gasova i doprinos dekarbonizaciji privrede, prenosi RTV. Svečanosti otvaranja prisustvovali su ambasador Japana, predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Inđiji svečano puštena u rad solarna elektrana japanske kompanije Tojo Tajers

  U Inđiji je svečano puštena u rad solarna elektrana japanske kompanije Tojo Tajers. Kako je na svečanom otvaranju istaknuto jedan od osnovnih ciljeva za izgradnju sopstvene elektrane za kompaniju Tojo Tajers bio je smanjenje emisije štetnih gasova i doprinos dekarbonizaciji privrede, prenosi RTV.

  Svečanosti otvaranja prisustvovali su ambasador Japana, predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine i predsednik Opštine sa saradnicima.

  Jedna od najvećih solarnih elektrana u Srbiji puštena je u rad u okviru japanske kompanije “Tojo Tajers” u Inđiji. Ukupno 12 900 solarnih panela proizvodiće preko 8 megavata (MW) struje za potrebe proizvodnje guma u ovom pogonu.

  Sa realizacijom ovog „Tajio“ projekta koji je od izuzetnog značaja kompanija Tojo Tajers pokazuje svoju posvećenost zelenoj tranziciji, istakao je ambasador Japana na svečenom otvaranju.

  RTV navodi da je prvi čovek Opštine Inđija ocenio da se radi o važnom projektu, kako za Inđiju, tako i za celu Srbiju.

  Ova kompanija zapošljava preko 530 radnika, gume izvozi u ceo svet, a ovim potezom, prelaskom na solarno poslovanje proizvodiće čistu energiju I napraviti značajne uštede. Benefiti su brojni i za lokalnu zajednicu.

  Elektrana se prostire na preko 8 hektara I sa 8 megavati pokrivaće 10 – 15 odsto potrošnje električne energije u proizvodnom pogonu u Inđiji.

  Naslovna: Opština Inđija

  Izvor: RTV

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]