• U Inđiji đaci i dalje u klupama

  Inđijske škole nisu obuhvaćene odlukom Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba. Ministarstvo prosvete objavilo je detaljan spisak i objašnjenja kako će se od ponedeljka 20. septembra odvijati nastava u školama. Drugi model organizacije vaspitno – obrazovnog rada, odnosno kombinovana nastava, primenjivaće se u VII i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Inđiji đaci i dalje u klupama

  Inđijske škole nisu obuhvaćene odlukom Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba.

  Ministarstvo prosvete objavilo je detaljan spisak i objašnjenja kako će se od ponedeljka 20. septembra odvijati nastava u školama. Drugi model organizacije vaspitno – obrazovnog rada, odnosno kombinovana nastava, primenjivaće se u VII i VIII razredu osnovnoh škola na teritoriji 9 lokalnih samouprava. Ovaj model nastave predstavlja kombinaciju direktne nastave i nastave na daljinu dok su odeljenja podeljena u grupe i primenjivaće se od ponedeljka i u srednjim školama u čak 45 lokalnih samouprava. Na ovom spisku od sremskih opština nalazi se Ruma te će đaci koji pohađaju nastavu u ovoj opštini od ponedeljka nastavu pratiti po drugom modelu nastave.

  U osam lokalnih samouprava primenjivaće se treći model nastave, odnosno onlajn i to za učenike srednjih škola, navodi se u odluci Tima za škole. Odlukom su obuhvaćeni učenici srednjih škola u Sremskoj Mitrovici, koji će od ponedeljka 20. septembra nastavu pohađati onlajn.

  Inđija se, za sada ne nalazi na spisku promene načina nastave za osnovne i srednje škole potvrđeno je za IN Medija u Odeljenju za društvene deletnosti opštine Inđija.

  -Situacija u Inđijskim školama, za sada je pod kontrolom, tako se do neke iduće odluke ili procene nastava u Inđiji odvija po prvom modelu. To znači obavezne maske za učenike i nastavnike, razdaljina od 1,5m i časovi traju 45 minuta- kazala je za IN Medija načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Inđija, Ivana Babin.

  Modeli nastave u osnovnim i srednjim školama u Srbiji

  Prvi model podrazumeva neposrednu nastavu u školi, za sve učenike bez deljenja u školi, sa obaveznim nošenjem zaštitne maske.

  Drugi model je kombinovani model za učenike sedmog i osmog razreda i srednjoškolce jedan dan onlajn nastava, drugi dan neposredna nastava.

  Treći model predstavlja one najugroženije jedinice loklane samouprave i za te škole je prepremljena onlajn nastava za srednjoškolce, a za osnovce kombinovana nastava.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija