• U Inđiji „zeleni model“ nastave

  Za đake inđijske opštine, kao i u celoj Srbiji, danas je prvi dan nove školske godine. Prema odluci resornog ministarstva nastava je počela intoniranjem nacionalne himne „Bože pravde“. Nacionalna himna je po školama intonirana u odnosu na tehničke mogućnosti, neke su puštane sa školskog razglasa, ponegde je za to bio zadužen hor ili su puštane […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Inđiji „zeleni model“ nastave

  Za đake inđijske opštine, kao i u celoj Srbiji, danas je prvi dan nove školske godine. Prema odluci resornog ministarstva nastava je počela intoniranjem nacionalne himne „Bože pravde“.

  Nacionalna himna je po školama intonirana u odnosu na tehničke mogućnosti, neke su puštane sa školskog razglasa, ponegde je za to bio zadužen hor ili su puštane sa mobilnih telefona i računara.

  Prema rečima načelnice društvenih delatnosti Ivane Babin model po kome danas kreću đaci inđijske opštine je „zeleni model“, odnosno časovi traju 45 minuta, razredi neće biti deljeni na grupe. Babin kaže da će deca sedeti zajedno u klupi, masku će nositu samo kada odgovaraju ili razgovaraju, dok prosvetni radnici koji su vakcinisani nisu u obavezi da nose zaštitne maske sve dok ne priđu učeniku na 1,5 metara rastojanja.

  – Epidemiološka situacija u Inđiji omogućava nam, za sada, da se nastava odvija normalnim tokom. Ukoliko dođe do promene epidemiološke situacije na osnovu nalaza Štaba za vanredne situacije donosi se odluka o promeni nastave. Tada smo dužni da kao lokalna samouprava obavestimo  ministarstvo, a onda i roditelje đaka u školama ako dođe do promene modela nastave – kazala je za IN Medija Ivana Babin načelnica društvenih delatnosti opštine Inđija.

  OŠ „Dušan Jerković“ Inđija

  Resorno ministarstvo je najavilo da deca u predškolskim ustanovama neće nositi maske kao i da vakcinisani vaspitači nisu obavezni da nose maske. Ukoliko se pak desi da u nekoj grupi bude zaraženo jedno dete ono se odvaja i ide u karantin. Ukoliko se dogodi da dvoje dece budu zaraženi to odeljenje ili grupa idu na 10 dana onlajn nastave.

  – Prema najavama ministarstva vezano za predškolce, Inđija nastavu počinje po preporučenom modelu, za svaku izmenu roditelji će biti prethodno obavešteni – kazala je Babin.

  Prema statistici Odeljenja za društvene delatnosti opštine Inđija u ovoj školskoj godini u klupe će ući 3350 osnovaca i 1500 srednjoškolaca.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija