• U prodaji pripremna zbirka zadataka za završni ispit osnovaca

  Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i za kombinovani test za pripremu osmaka za završni ispit u prodaji su od prošle nedelje, saopštilo je Ministarstarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Zbirke su na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina, koje sadrže po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo. Na kraju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U prodaji pripremna zbirka zadataka za završni ispit osnovaca

  Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i za kombinovani test za pripremu osmaka za završni ispit u prodaji su od prošle nedelje, saopštilo je Ministarstarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

  Zbirke su na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina, koje sadrže po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo. Na kraju publikacija nalaze se rešenja.

  Osnovni zadatak zbirki je da đacima približe model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omoguće da samostalno vežbaju i proveravaju znanje, kaže se u saopštenju resornog ministarstva.

  U izradi zadataka učestvovalo oko stotinu nastavnika iz osnovnih, srednjih škola i sa fakulteta. Njihovo iskustvo obezbeđuje da zadaci budu u skladu sa nastavnom praksom, obrazovnim standardima i željama za dalje školovanje.Sve publikacije mogu da se kupe u knjižari „Prosvetnog pregleda“ u Beogradu i knjižarama širom Srbije ili pouzećem. Sve tri zbirke zajedno koštaju 970 dinara.

  Pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 400 dinara, zbirka za matematiku 290 dinara, a kombinovana zbirka 280 dinara.

  Pema aktuelnom školskom kalendaru objavljenom na sajtu ministarstva prosvete školska godina završava se 21. juna 2022. godine, dok će svršeni osnovci polagati probne i završne ispite 25. i 26. marta i od 22. do 24. juna 2022. godine.

  Na portalu „Moja srednja škola“, koji je specijalizovani portal posvećen završnom ispitu i upisu u srednje škole, za škole čiji su osnivači Republika Srbija, autonomna pokrajina ili organizacija lokalne samouprave, stoji obaveštenje u kom se kaže da je portal u pripremi, te da se informacije o završnom ispitu i upisu u srednje škole za školsku 2022/2023. godinu očekuju uskoro.

  Pomenuti portal napravljen je u saradnji sa Кancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, koja pruža kontinuiranu tehničku podršku za projektovanje, usklađivanje, razvoj i funkcionisanje sistema, uz obezbeđivanje mera zaštite, sigurnosti i bezbednosti podataka, u skladu sa propisima kojima se uređuju elektronska uprava i informaciona bezbednost.

  Naslovna fotografija: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI