• U prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji otkriveno ukupno 87 prekršaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji otkrili su ukupno 87 prekršaja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji otkriveno ukupno 87 prekršaja
  Foto: Pixabay

  MUP u saopštenju navodi da od  87 vozača njih  34 nije nosilo zaštitnu biciklističku kacigu, dok 30 nije imalo identifikacionu nalepnicu na električnom trotinetu. Takođe, 18 vozača električnih trotineta nije nosilo reflektujući prsluk na putu, dvoje je prevozilo druga lica navedenim vozilom, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza.

  Prekršajna prijava podneta je i protiv vozača električnog trotineta koji je upravlјao sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

  Od ukupnog broja prekršaja, najveći broj učinjen je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd (23), zatim u Jagodini (10), u Valјevu (8), u Subotici i Šapcu po šest vozača, dok je u Novom Sadu, Požarevcu i Smederevu po pet vozača električnih trotineta učinilo prekršaj.

  Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

  Објава коју дели МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

  Po četiri vozača učinili su prekršaje na teritoriji Policijske uprave u Kikindi i Novom Pazaru, po tri vozača na teritoriji PU Vranje i Sremska Mitrovica, po dvoje vozača u Kragujevcu i Pirotu, a jedan vozač na teritoriji Policijske uprave u Kruševcu.

  – Podsećamo, u saobraćaju mogu učestvovati isklјučivo električni trotineti koji imaju postavlјenu identifikacionu nalepnicu, a vozači ovih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu. Pripadnici saobraćajne policije apeluju na roditelјe da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravlјaju lakim električnim vozilom. – zaključuje se u saopštenju MUP.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]