• U školama se obeležava Nedelja borbe protiv vršnjačkog nasilja

  Povodom nedelje borbe protiv vršnjačkog nasilja, Ministarstvo prosvete je pozvalo danas zaposlene u školama da učestvuju u realizaciji akreditovane onlajn obuke „Primena priručnika ka sigurnomi podsticajnom školskom okruženju“, na Nacionalnom obrazovnom portalu. Cilj obuke je da se unaprede kapaciteti obrazovnih ustanova za primenu procedura u oblasti zaštite od nasilja i diskriminacije, kao i da ponudi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U školama se obeležava Nedelja borbe protiv vršnjačkog nasilja

  Povodom nedelje borbe protiv vršnjačkog nasilja, Ministarstvo prosvete je pozvalo danas zaposlene u školama da učestvuju u realizaciji akreditovane onlajn obuke „Primena priručnika ka sigurnomi podsticajnom školskom okruženju“, na Nacionalnom obrazovnom portalu.

  Cilj obuke je da se unaprede kapaciteti obrazovnih ustanova za primenu procedura u oblasti zaštite od nasilja i diskriminacije, kao i da ponudi resurse za preventivni rad, saopštilo je Ministarstvo.

  Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja pod nazivom „Dan roze majica“ obeležava se poslednje nedelje februara u osnovnim i srednjim školama, kao i u predškolskim ustanovama.

  -U obrazovno-vaspitnim ustanovama širom Srbije, organizovane su preventivne aktivnosti na temu zaštite od nasilja i diskriminacije. Obeležavanje ovog dana ima za cilj promovisanje tolerancije, empatije, poštovanja različitosti, razvijanja saradnje i osnaživanje za nenasilno rešavanje konflikata. Važno je da svakoga dana ukazujemo na značaj prevencije i borbe protiv nasilja – prenosi Minisatrstvo u saopštenju izjavu ministra prosvete Branka Ružića.

  On je podsetio da je Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja donela niz mera koje podrazumevaju promenu podzakonskih i zakonskih akata, kako bi se dodatno unapredio sistem za prevenciju i reagovanje na nasilje.

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-roditelji-zabrinuti-zbog-sve-ucestalijeg-vrsnjackog-nasilja/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]