U školama se obeležava Nedelja borbe protiv vršnjačkog nasilja

Povodom nedelje borbe protiv vršnjačkog nasilja, Ministarstvo prosvete je pozvalo danas zaposlene u školama da učestvuju u realizaciji akreditovane onlajn obuke „Primena priručnika ka sigurnomi podsticajnom školskom okruženju“, na Nacionalnom obrazovnom portalu. Cilj obuke je da se unaprede kapaciteti obrazovnih ustanova za primenu procedura u oblasti zaštite od nasilja i diskriminacije, kao i da ponudi […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
U školama se obeležava Nedelja borbe protiv vršnjačkog nasilja

Povodom nedelje borbe protiv vršnjačkog nasilja, Ministarstvo prosvete je pozvalo danas zaposlene u školama da učestvuju u realizaciji akreditovane onlajn obuke „Primena priručnika ka sigurnomi podsticajnom školskom okruženju“, na Nacionalnom obrazovnom portalu.

Cilj obuke je da se unaprede kapaciteti obrazovnih ustanova za primenu procedura u oblasti zaštite od nasilja i diskriminacije, kao i da ponudi resurse za preventivni rad, saopštilo je Ministarstvo.

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja pod nazivom „Dan roze majica“ obeležava se poslednje nedelje februara u osnovnim i srednjim školama, kao i u predškolskim ustanovama.

-U obrazovno-vaspitnim ustanovama širom Srbije, organizovane su preventivne aktivnosti na temu zaštite od nasilja i diskriminacije. Obeležavanje ovog dana ima za cilj promovisanje tolerancije, empatije, poštovanja različitosti, razvijanja saradnje i osnaživanje za nenasilno rešavanje konflikata. Važno je da svakoga dana ukazujemo na značaj prevencije i borbe protiv nasilja – prenosi Minisatrstvo u saopštenju izjavu ministra prosvete Branka Ružića.

On je podsetio da je Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja donela niz mera koje podrazumevaju promenu podzakonskih i zakonskih akata, kako bi se dodatno unapredio sistem za prevenciju i reagovanje na nasilje.

IN Medija

Pročitajte još:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-roditelji-zabrinuti-zbog-sve-ucestalijeg-vrsnjackog-nasilja/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija