• U toku su radovi na proširenju kanala u Beški, predsednik MZ ne zna koliko je novca predviđeno za te namene

  U Beški su počeli radovi na čišćenju i proširivanju kanala na uglu ulica Miloša Obilića i Devet Jugovića. Radove izvodi firma “Galovica doo” iz Beograda. Isti kanal u ovom selu  čistio se i proširivao 2015.godine, s razlikom da se sada, kako kaže predsednik Saveta Mesne zajednice Beška Novica Temunović,  betonira dno kako više ne bi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U toku su radovi na proširenju kanala u Beški, predsednik MZ ne zna koliko je novca predviđeno za te namene

  U Beški su počeli radovi na čišćenju i proširivanju kanala na uglu ulica Miloša Obilića i Devet Jugovića. Radove izvodi firma “Galovica doo” iz Beograda.

  Isti kanal u ovom selu  čistio se i proširivao 2015.godine, s razlikom da se sada, kako kaže predsednik Saveta Mesne zajednice Beška Novica Temunović,  betonira dno kako više ne bi kanal zarastao. Temunović, ipak,  nije mogao da precizira koliko je novca predviđeno za izvođenje radova.

  Po njegovim rečima, radove finansira Opština Inđija i sama firma “Galovicadoo”.

  „Galovica doo” je državno preduzeće sa sedištem u Zemunu, koje svoju delatnost obavlja na teritoriji Srema, a zaduženo je i za održavanje kanalske mreže koja se približno prostire između Beograda i Novog Sada. Iako iz Zemuna ova firma spada pod nadležnost “Voda Vojvodine”

  Od avgusta 2022. po podacima iz APR-a državnom preduzeću “Galovica” pripojene su firme iz Šida i Sremske Mitrovice koje se bave istom delatnošću usled čega su kao samostalne prestale da postoje. Prvi čovek pomenute firme je Nenad Krtolica, ujedno je i pomoćnik direktora Poreske uprave Republike Srbije, koji je tamo zadužen i za sektor kontrole. Po podacima iz APR-a, trenutni vršilac dužnosti direktora je Jovica Gagrica. Gagrica je na ovoj funkciji od 2021.godine kada je Vlada Srbije razrešila dužnosti tadašnju direktorku Milenu Čanković.

  U Beški na mestu radova primećene su i cevi kroz koje bi trebala da teče voda u izbetoniranom kanalu.

  Iako je predsednik Saveta MZ Beška, Novica Temunović,napomenuo da Opština Inđija finansira projekat, u budžetu Opštine za 2023.godinu nisu predviđena sredstva za bilo kakve radove na uređenju kanala u naseljenim mestima. 

  Miloš Orošić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Treća sreća?

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak raspisao je još jednu javnu nabavku za izgradnju mesne kapele u Čortanovcima. Javna nabavka raspisana je 21. februara ove godine i rok za podnošenje […]