• U tri dana praznika zabeleženo je više od 9.000 saobraćajnih prekršaja

  U tri dana praznika zabeleženo je više od 9.000 saobraćajnih prekršaja koji su uključivali vožnju u pijanom stanju. Čak 26 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, rekao je za RTS zamenik načelnika uprave saobraćajne policije Boban Milinković. Milinković je rekao da je tokom praznika broj vozača koji voze pod dejstvom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U tri dana praznika zabeleženo je više od 9.000 saobraćajnih prekršaja

  U tri dana praznika zabeleženo je više od 9.000 saobraćajnih prekršaja koji su uključivali vožnju u pijanom stanju.

  Čak 26 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, rekao je za RTS zamenik načelnika uprave saobraćajne policije Boban Milinković.
  Milinković je rekao da je tokom praznika broj vozača koji voze pod dejstvom alkohola dvostruko i trostruko veći od proseka. Glavni razlog je što se, kaže, ljudi previše opuste.
  „Saobraćajna policija od petka pojačano kontroliše saobraćaj, za prva tri dana zabeleženo je više od 9.000 prekršaja, više od 900 vozača je isključeno iz saobraćaja, 220 vozača zadržano je na trežnjenju.

  Zabeleženo je 35 nasilničkih vožnji, od toga je 30 vozača bilo pod dejstvom alkohola, pet prekršaja otkrili su presretači. Iz saobraćaja je isključeno 26 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci“, naveo je Milinković.

  Dao je primer jednog oca koji je zaustavljen na auto-putu jer je vozio više od 175 kilometara na sat. Sa njim je u automobilu bilo 10-godišnje dete, a testiranjem je utvrđeno da je on imao 1,35 promila alkohola u krvi.

  „On je zadržan 12 sati, pozvana je supruga da preuzme dete. Kazna je od 100 do 120 hiljada, osam meseci zabrane upravljanja vozilom, 14 kaznenih poena. Kazna nije bitna u odnosu na ono što je moglo da se desi, to je strašno“, naglasio je zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije.

  Dodaje da se sinoć u Beogradu dogodio neobičan slučaj. Vozač je došao do naplatne stanice Beograd, okrenuo se i vozio u suprotnom smeru do Begaljičkog brda, gde ga je policija zaustavila i otkrila da je ima 1,3 promila alkohola u krvi.

  „Ne može policija biti na 100 metara, apel da ako ste pili, sačekate sutradan ili nađete treznog vozača da vas vozi, ogroman broj alkoholisanih za volanom“, naveo je Milinković.

  Dodao je da je sinoć u Nišu nastradao pešak star 74 godine, kog je na prelazu udario motociklista. I motociklista, koji nije nosio kacigu, zadobio je povrede opasne po život.

  Navodi da je efikasnija kontrola onih koji voze automobil za koji je zalepljena registraciona nalepnica koja je istekla. Ukoliko prođe 60 dana od dana isteka nalepnice, vozač je dužan da tablice vrati nadležnom organu koji je te tablice izdao. Ne plaća se taksa za povrat tablica.
  Od početka godine izdato je više od 10.000 zahteva protiv vlasnika koji tablice nisu vratili.
  Kazna je od 10 do 20 hiljada dinara za fizička i do nekoliko stotina hiljada za pravna lica. Policija će u narednom periodu pojačano da kontroliše ovaj prekršaj.

  Autor: RTS

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI